Știri

Carantină pentru toți cei care intră în Grecia, cu excepția șoferilor care fac transport internațional

Toate persoanele care intră în Grecia din străinătate, trebuie să intre 14 zile în carantină, cu excepția șoferilor care fac transport internațional.

Pe 2 aprilie, guvernul elen a publicat un decret ministerial referitor la rutina carantinei pe care trebuie s-o urmeze toate persoanele care intră în Grecia din străinătate, anunță asociația transportatorilor din Grecia (OFAE).

Carantină pentru toți cei care intră în Grecia, cu excepția șoferilor care fac transport internațional

Articolul 2 din acest decret stabilește dispoziții specifice șoferilor de camioane care efectuează transport internațional.

VEZI ȘI: PACCAR menține suspendată producția în toate uzinele sale

Lucrătorii de toate naționalitățile angajați în operațiuni de transport internațional (terestre, aeriene, maritime) trebuie, atunci când intră în Grecia și fără întârziere, să tranziteze teriotriul elen sau să ajungă la destinația finală din această țară. După ce au ajuns la destinația finală din Grecia, șoferii de camioane trebuie să înceapă o perioadă de carantină temporară de 14 zile.

Decretul conține și derogări de la aceste reguli de carantină, după cum urmează:

  • Când este necesar să înceapă o nouă operațiune de transport internațional (exemplu, transport bilateral). În acest caz, carantina obligatorie poate fi ridicată oricând, chiar în ziua următoare începerii.
  • Când este nevoie de a efectua o operațiune de transport pe teritoriul Greciei. În acest caz, șoferul trebuie să petreacă cel puțin 7 zile în izolare, începând cu ziua în care intră în țară. Datorită săptămânii obligatorii petrecute în izolare, operațiunile de cabotaj nu vor fi posibile.

Aceste măsuri se aplică între 2 aprilie și 20 aprilie, iar încălcările pot duce la amenzi de până la 5.000 de euro.

Din aceeași categorie...

Back to top button