Cărăuș român amendat cu 21.000 de euro pentru manipularea tahografului în Germania

Cărăuș român amendat cu 21.000 de euro pentru manipularea tahografului în Germania
Pentru manipularea tahografului digital în Germania, un cărăuș român a primi o amendă de 21.000 de euro, fiind obligat să efectueze și repausul săptămânal normal restant.

Marți, 28 august 2018, o patrulă a poliției germane de autostradă a oprit un camion înmatriculat în România pe autostrada A2 ce mergea în direcția Dortmund.

Cărăuș român amendat cu 21.000 de euro pentru manipularea tahografului în Germania

În urma verificărilor, agenții de poliție au devenit suspicioși, deoarece șoferul român avea înregistrată o singură pauză obligatorie în patru zile.

Motivul? Desigur, camionul înmatriculat în România avea tahograful digital manipulat.

Însă, pentru a fi siguri de acest lucru, agenții de poliție au condus camionul într-un atelier de service specializat din Bad Salzuflen.

Aici, tehnicienii au găsit un senzor care influența înregistrările tahografului digital, prin intermediul unui intrerupător, acționat de șofer. Agenții de poliție spun că tehnologia descoperită pentru manipularea tahografului digital este de “ultimă generație”.

Poliția a confiscat dispozitivul, aplicându-i companiei de transport românești o amendă de 21.000 de euro, la care s-au adăugat costurile de remediere a problemei constatate.

VEZI ȘI: Calendarul limitelor de tranzit pentru camioane în Tirolul austriac în 2019

În plus, deoarece șoferul român în vârstă de 50 de ani a depășit de mai multe ori limita legală de viteză, acesta a trebuit să mai plătească și o amendă de 350 de euro sub forma unei garanții. Conform poliției, acesta a condus camionul cu 118 km/h.

După 4 zile în care a stat în service pentru remedierea problemelor, camionul și-a continuat drumul, însă nu înainte ca firma să achite o amendă-garanție.

Poliția germană l-a ajutat pe român să-și găsească un hotel în Herford, pe cheltuiala companiei, pentru ca acesta să-și efectueze repausul obligatoriu restant.

Follow #infotrucker