Trailer

Carrier Transicold, parteneriat pentru electrificare cu AddVolt

Carrier Transicold își va accelera și extinde capabilitățile de electrificare printr-un nou parteneriat strategic cu specialistul portughez în tehnologie AddVolt.

Acordul îi permite lui Carrier să utilizeze pe scară largă tehnologia AddVolt pentru a dezvolta soluții inovatoare de refrigerare pentru clienții săi din Europa. În plus, sistemul poate fi integrat în telematică și este compatibil cu noua platformă digitală Carrier Lynx.

Carrier Transicold, parteneriat pentru electrificare cu AddVolt

”Prin acordul cu AddVolt, facem un pas important spre răspândirea adoptării comerciale a remorcilor frigorifice electrice în Europa. Clienții trebuie ajutați pentru a face tranziția de la agregate diesel la soluții mai sustenabile”, a declarat Victor Calvo, președinte al diviziei Truck Trailer International a Carrier Transicold.

AddVolt a dezvoltat primul sistem electric plug-in pentru industria de transport, care elimină consumul de motorină și reduce emisiile de oxizi de azot, CO2, particule fine, dar și zgomotul. Tehnologia de electrificare cu baterii poate îmbunătăți sustenabilitatea în sectorul de transport frigorific.

VEZI ȘI: Lucruri esențiale pentru șoferii profesioniști începători pe remorci frigorifice

Sistemul AddVolt cu baterii poate fi folosit pentru electrificarea remorcilor, camioanelor, utilitarelor ușoare și containerelor frigorifice.

În luna octombrie, Carrier Transicold a anunțat începerea producției de serie pentru Vector eCool. Acesta este primul agregat de răcire electric fără motor. Vector eCool utilizează tehnologia de recuperare a energiei și sistemul AddVolt pentru a converti energia cinetică dezvoltată de remorcă în electricitate. Aceasta va fi stocată în baterii și utilizată ulterior pentru a alimenta unitatea de răcire. Sistemul funcționează într-un ciclu autonom, fără emisii directe de CO2.

Vector eCool este oferit prin programul Healthy, Safe, Sustainable Cold Chain al Carrier, ideal pentru livrările de alimente, medicamente și vaccinuri.

Din aceeași categorie...

Back to top button