Case IH Optum CVX – Evoluția speciei

Case IH Optum CVX

Da, nu este un camion și nici o utilitară, dar la cum arată n-aveam cum să-l ignorăm. În plus, sigur sunt printre voi șoferi care-l vor transporta. Ne-am gândit că n-ar fi rău să știți câte ceva despre Case IH Optum CVX

Ținând cont în principal de cerințele agricultorilor europeni, inginerii Case IH au reușit să producă o nouă gamă de tractoare mai puternice și mai apropiate ca dimensiuni de tractoarele din seria Puma, tractorul de gama medie a constructorului american. Optum CVX este primul utilaj produs de Case IH având un aspect complet diferit față de gama actuală de tractoare, noul design mult mai agresiv, anunțând cumva liniile viitoarelor modele.

Două variante de putere
Gama de tractoare Case IH Optum CVX este compusă din două modele, echipate cu motoare compacte NEF, având capacitatea cilindrică de 6.7 litri, fabricate de compania FPT Industrial. Motorul primului model dezvoltă puterea nominală de 270 cp la turația de 2,100 rpm în timp ce motorul celui de-al doilea dezvoltă puterea de 300 cp la aceiași turație de lucru. Puterea maximă dezvoltată de motorul modelului mai mare la turația de 1,800 rpm este de 313 cp. Motoarele ambelor modele sunt echipate cu sistemul de post-tratare având la bază Tehnologia Hi-eSCR only pentru eficiență maximă de ardere și pentru a putea respecta normele de emisii Stage IV. Supapele acestor motoare sunt confecționate dintr-un nou tip de material mai dur iar forma camerelor de ardere din chiulasă a fost optimizată pentru a suporta presiuni de lucru mai mari; cu toate acestea, carterul blocului motor și baia de ulei au suferit cele mai drastice modificări la aceste noi modele: baia de ulei este considerată „coloana vertebrală” a tractorului deoarece elimină solicitările la care este supus blocul motor. Această baie de ulei, care reprezintă unul dintre cele mai importante elemente structurale, permite ca masa totală maximă a tractoarelor Case IH Optum CVX să atingă 16,000 kg (fără această componentă, masa tipică a tractoarelor Optum CVX nu ar depăși 11,000 kg). Datorită ei, contragreutățile utilajului pot fi acum mai ușoare iar sarcina utilă a acestuia mai ridicată. Tractoarele Optum CVX sunt la fel de puternice ca modelele mai mari dar agile ca cele mai mici. Astfel, în timp ce costurile lor totale de întreținere sunt destul de reduse, randamentul lor de lucru este superior, durata de funcționare este maximizată iar confortul pentru operator este total.

Case IH Optum CVX – Evoluția speciei

Un nou design
Crearea unui tractor care să ofere clienților cel mai bun randament de lucru a fost doar unul dintre obiectivele urmărite de Case IH. Celălalt obiectiv la fel de important are legătură cu aspectul estetic al utilajelor, deoarece, operatorii și clienții doresc să se mândrească cu tractoarele pe care le conduc și le dețin. Ceea ce-i frapează cel mai mult pe oameni atunci când ei văd pentru prima dată un tractor Case IH Optum CVX este noul lui design, total diferit de gama actuală de tractoare. Beneficiind de o nouă capotă cu linii ceva mai agresive și de faruri și proiectoare echipate cu becuri cu LED, tractoarele Case IH Optum CVX anunță „revoluția” în ceea ce privește evoluția designului viitoarelor utilaje fabricate de Case IH.

Priza de putere (PTO) posterioară și anterioară
Priza de putere (PTO) posterioară cu 4 trepte de turație împreună cu sistemul electronic de schimbare a treptelor de turație (Electronic Speed Shift) intră în echiparea standard a tractoarelor din gama Optum CVX. Treptele de turație ale prizei de putere (PTO) posterioare sunt următoarele: 540 PTO care corespunde turației motorului de 1,930 rpm, 540 economy (ECO) PTO care corespunde turației motorului de 1.598 rpm, 1.000 PTO care corespunde turației motorului de 1.853 rpm și 1.000 ECO PTO care corespunde turației motorului de 1.583 rpm. Funcția Brake Deselect poate fi acum programată din cadrul Sistemului de Gestionare a Capetelor de Rând (Headland Management Control – HMC II). Priza de putere (PTO) anterioară opțională cu 2 trepte de turație funcționează pe baza conceptului de proiectare specific prizei de putere (PTO) posterioare. Cele două trepte de turație ale acesteia (1,000 PTO și 1,000 ECO PTO) pot fi schimbate de către operator în timp ce se află în cabina utilajului cu ajutorul unui buton rotativ; un mecanism de ambreiaj poziționat pe arborele primar (cu 6 caneluri în varianta standard sau cu 21 de caneluri în varianta opțională) care face legătura dintre motor și priză reduce pierderile parazite de putere. Datorită masei relativ scăzute a șasiului, cuplajelor posterioare și anterioare solide și puterii ridicate dezvoltată de propulsor, tractoarele Optum CVX sunt extrem de flexibile și pot executa lucrări multiple, inclusiv cele care implică utilizarea unor implemente grele legate la partea din față sau din spate a utilajului.

Instalația hidraulică: putere și eficiență
Toate tractoarele Optum CVX beneficiază de o instalație hidraulică solidă și de circuite care au fost proiectate pentru a asigura maximul de putere si eficiență. Capetele de cârlig cu fixare rapidă CAT III intră în componența standard a cuplajului posterior, care are o forță nominală de ridicare de 10,299 kg în toată gama de turații de motorului și o forță maximă de ridicare la capătul bilei de 11,058 kg. Opțional, sunt disponibile și capete de cârlig CAT IVN, un cuplaj hidraulic superior și un cuplaj hidraulic superior / un braț pliabil.

Cabina tractoarelor Optum CVX
Pentru precizie și randament maxim de lucru, cabina tractoarelor Optum CVX vine echipată din fabrică cu conectori ISOBUS de Clasă II (dotare standard) dar poate dotată și cu conectori ISOBUS de Clasă III (dotare opțională). Această dotare opțională le permite implementelor compatibile să controleze numeroase sisteme, funcții și dispozitive ale tractorului ca de exemplu: sistemul de direcție, viteza de deplasare înainte, cuplajul hidraulic de ridicare, priza de putere (PTO) și dispozitivele posterioare comandate de la distanță; în cazul anumitor lucrări executate cu ajutorul tractorului, ca de exemplu balotarea fânului, această facilitate poate îmbunătăți randamentul de lucru al presei de balotat (datorită faptului că ea va prelua un flux mai constant de material vegetal) și poate reduce oboseala operatorului. Sistemul de Gestionare a Capetelor de Rând (Headland Management Control – HMC II), care a fost anunțat că echipează și tractoarele din seria Puma la SIMA Paris organizat mai devreme în acest an, este acum disponibil și pentru modelele Optum CVX. Avantajul său principal este acela că îi scutește pe operator de operațiunile complicate având legătură cu întoarcerea utilajului la capetele de rând, făcându-l să se simtă mai odihnit. În echiparea standard a tractoarelor Optum CVX intră și cabina echipată cu mecanism de suspensie, care maximizează confortul operatorului și creează pentru el un mediu optim de lucru. Este disponibilă și o gamă diversificată de scaune premium opționale, între care se remarcă cel de tip dual motion, echipat cu tetieră pivotantă, pernă de șezut reglabilă pe orizontală (poate fi mutată mai în față sau mai în spate, după preferințe), cotiere ajustabile electric, spătar glisant (unghiul maxim de glisare fiind de 15°), care ajută la sporirea vizibilității operatorului asupra obstacolelor aflate în spatele utilajului, sisteme de încălzire și ventilație și husă din material textil sau piele naturală.

Ghidare în câmp
Sistemul RTK, care se regăsește și pe tractoarele din alte serii, este disponibil și pentru modelele Optum CVX, asigurând ghidarea automată extrem de precisă a acestor utilaje. Tractoarele Optum CVX vin pregătite din fabrică pentru soluția AccuGuide și Sistemul Telematic Case IH AFS Connect, suportând și Funcția Remote File Transfer. Această nouă funcție wireless asigură economii importante de timp, elimină necesitatea transferării datelor pe o memorie flash USB și permite schimbul imediat de informații între biroul de la fermă sau alte computere externe de aici și utilajul agricol „aflat în mișcare” prin intermediul unei rețele de telefonie mobilă 3G și a unui program software dedicat Sistemelor Advanced Farming.

Optum CVX – răspunsul Case IH la nevoile clienților
Tractoarele Optum CVX diversifică și mai mult gama de produse Case IH, care nu a fost niciodată mai cuprinzătoare, mai inovatoare și mai orientată spre nevoile clienților ca astăzi: cele 13 tipuri de utilaje, care includ mai bine de 220 de modele, sunt gate să fie livrate clienților din orice colț al lumii. Utilajele noastre extrem de fiabile și de performante sunt puse la dispoziția celor interesați de o rețea de distribuitori specializați, care oferă produse și servicii de calitate premium.

Follow #infotrucker