In Focus

Câți imigranți și-au pierdut viața în Marea Britanie în decursul ultimilor ani?

Din 2014, numărul imigranților care și-au pierdut viața în tranzit este înregistrat de Națiunile Unite, în 2019, numărul acestora ridicându-se la 2.524 în toată lumea.

De când taberele de imigranți din Calais au fost închise în urmă cu 3 ani și au fost sporite măsurile de securitate la Dover și Eurotunnel, aceștia s-au mutat din ce în ce mai mult pe alte rute.

Câți imigranți și-au pierdut viața în Marea Britanie în decursul ultimilor ani?

Întrebată de presa britanică ce porturi sunt utilizate, Agenţia Naţională de Combatere a Criminalităţii Organizate (NCA) a spus: „Toate!”.

De asemenea, sunt folosite metode mai periculoase pentru a trece clandestin imigranții în Marea Britanie.

Metoda clasică este să se ascundă în semiremorca cu prelată, dar sunt utilizate din ce în ce mai des și containere maritime transportate rutier, uneori semiremorci frigorifice ca în cazul camionului din Essex.

Riscurile sunt substanțiale pentru imigranți, care plătesc, conform presei din Insulă până la 10.000 lire sterline sau mai mult pentru un „loc” în aceste vehicule.

VEZI ȘI: 39 de cadavre găsite în semiremorca unui camion în Marea Britanie

Din 2014, de când Națiunile Unite fac monitorizare pe acest subiect, pe teritoriul Marii Britanii au fost descoperite în camioane sau containere cinci persoane decedate, suspectate a fi imigranți.

  • În 2014, un imigrant afgan a fost găsit mort în portul Tilbury, Essex. Acesta era într-un container maritim, alături de alți 34 de afgani care au supraviețuit.
  • În 2015, doi imigranți au fost găsiți morți într-o cutie de lemn venită din Italia, aflată într-un depozit din Branston, Staffordshire.
  • În 2016, un imigrant în vârstă de 18 de ani a fost strivit după ce s-a urcat sub un camion în Banbury, Oxfordshire.
  • Tot în 2016, o persoană a fost găsită fără suflare în spatele unui camion în Kent, care călătorea din Franța.

Din 23 octombrie 2019, în această statistică vor intra și cele 39 de persoane găsite fără suflare în semiremorca frigorifică din Grays.

Deși înainte de criza imigranților din 2014 nu s-au colectat date de către Națiunile Unite, ca în prezent, aceste decese nu sunt ceva nou.

În 2000, 58 de imigranți chinezi au fost găsiți sufocați într-un camion în portul Dover, ca, în 2015, 71 de imigranți să-și găsească sfârșitul într-un camion frigorific abandonat pe autostrada A 4 din Austria, în dreptul localității Parndorf.

Din aceeași categorie...

Back to top button