Pachet de MobilitateȘtiri

CE a început să intruiască autoritățile naționale pentru sistemul IMI de detașare a șoferilor

Pe 6 și 7 decembrie, Comisia Europeană a organizat o primă serie de sesiuni de instruire a autorităților naționale pentru a utiliza sistemul Internal Market Information (IMI) de schimb de date pentru detașarea șoferilor.

Sistemul IMI este un instrument online sigur și multilingv, care va facilita schimbul de date dintre autoritățile publice implicate în implementarea practică a legislației UE.

CE a început să intruiască autoritățile naționale pentru sistemul IMI de detașare a șoferilor

Scopul instructajului a fost de a oferi autorităților din statele membre UE o privire de ansamblu asupra rațiunilor schimbului electronic de date despre detașarea șoferilor, precum și instruirea utilizatorilor care vor fi direct responsabili pentru schimbul de date prin IMI.

Cele două sesiuni vor fi urmate de un instructaj despre utilizarea sistemului IMI pentru schimbul de informații în condițiile impuse în transportul rutier (13 decembrie) și o alta despre schimbul de informații privind timpii de condus și de odihnă în transportul rutier (15 decembrie).

VEZI ȘI: IRU solicită CE să ia măsuri împotriva Austriei, pentru limitarea circulației camioanelor prin pasul Brenner

În data de 2 februarie 2022 vor începe să se aplice noile reguli pentru detașarea șoferilor în sectorul de transport rutier. Statele membre UE vor trebui să coopereze între ele pentru a controla respectarea noilor reguli într-o manieră consistentă și eficientă.

Pentru a facilita cooperarea și schimburile de informații despre detașarea șoferilor, autoritățile naționale vor utiliza sistemul Internal Market Information (IMI), pregătit de Comisia Europeană.

Din aceeași categorie...

Back to top button