ȘtiriTop News

CE amenință cu infringement țările care nu au transpus Directiva Detașării

Comisia Europeană (CE) amenință statele membre care încă nu au transpus în legislația națională noile reguli stabilite de Directiva Detașării.

CE se plânge că nu a primit confirmări de la toate statele membre UE că Directiva Detașării a fost implementată în legile naționale, deși acest lucru trebuia să se întâmple înainte de 2 februarie.

CE amenință cu infringement țările care nu au transpus Directiva Detașării

Într-o scrisoare trimisă guvernelor, Comisia amenință cu acțiunile legale dacă noile măsuri din Pachetul de Mobilitate nu vor fi aplicate. ”Pentru ca noile măsuri să fie eficiente, ele trebuie urmate de toate statele membre”, se arată în scrisoare.

În esență, este vorba despre regulile privind detașarea șoferilor de camion în alte țări. Noile reguli, aflate în vigoare de la 2 februarie, se aplică operațiunilor de transport internațional non-bilateral și celor de cabotaj.

În acest sens, CE a dezvoltat și pus la dispoziția statelor membre sisteme electronice care ajută la implementarea noilor reguli în practică. Aceste sisteme nu ar fi fost folosite de toate țările.

VEZI ȘI: Cum se vor schimba regulile de cabotaj din UE de la 21 februarie 2022

Scrisoare subliniază clar că netranspunerea noilor reguli în legislația națională reprezintă o încălcare a legilor UE. Dacă va fi necesar, Comisia este pregătită să inițieze procedurile de infringement. Scrisoarea, care nu precizează numele țărilor în culpă, este semnată de Henrik Hololei, directorul general al departamentului de Mobilitate și transporturi al CE.

IRU a salutat avertismentul Comisiei Europene. ”Faptul că unele state membre nu au implementat noile reguli și nu au utilizat sistemele de raportare conduce la incertitudini la nivel legal, operațional și financiar. Acest lucru este contraproductiv, atât pentru companiile de transport, cât și pentru șoferi”, se arată într-un comunicat al IRU.

Din aceeași categorie...

Back to top button