Ce-ar fi ca, pietonii ce butonează la telefonul mobil, în timp ce traversează, să fie amendați?

Ce-ar fi ca, pietonii ce butonează la telefonul mobil, în timp ce traversează, să li se dea amendă?

Ce-ar fi ca, pietonii ce butonează la telefonul mobil, în timp ce traversează, să fie amendați la fel cum se întâmplă în cazul șoferilor de autovehicule?

Toată lumea este cu ochii, dar nu numai, pe noi, cei care vorbind sau butonând la telefon conducem autovehicule. De parcă am avea vreo plăcere atunci când trebuie să stăm pe telefonul mobil la volan!

Statisticile se întrec în a ne scoate vinovați, ori de câte ori se întâmplă vreun accident între un vehicul și un pieton sau biciclist. Totuși există și locuri unde autoritățile încearcă să rezolve situațiile periculoase și altfel.

Spre exemplu, în Honolulu au fost introduse, încă de acum doi ani, niște reguli care îi taxează pe pietonii ce butonează la telefonul mobil, în timp ce traversează strada.

Prima abatere înseamnă o amendă de 35 dolari, a doua 75 dolari, iar a treia 99 dolari.

Urmând exemplul Honolulu, New York a inițiat un proiect prin care, la prima traversare cu ochii în telefonul mobil, pietonul va trebui să plătească între 25 și 50 dolari, iar la următoarea abatere în interval de 18 luni, în jur de 250 dolari.

De fapt, oameni prevăzători, oficialii din New York, au anunțat că sancțiunile se vor referi la orice echipamente electronice (tabletă, console de jocuri mobile, ori alte chestii care vor apărea în viitor).

VEZI ȘI: Un șofer de camion belorus mort și un altul rănit grav în urma unui accident pe A 7 în Germania

Deocamdată, îi iartă pe cei care merg pe trotuar cu ochii în telefonul mobil și se împiedică de canale, borduri, șamd. Dar nu se știe până când.

În afara de asta, există o excepție, tipic americană! Ești iertat dacă tastezi un mesaj de ajutor de urgență. De asemenea, nu sunt pedepsiți nici cei care vorbesc la telefonul mobil în timp ce traversează pe zebră.

Pe aici, pe la noi, am văzut destui care, știind că au prioritate, nu se uită nici la stânga nici la dreapta și care ar merita niște bani lipsă în portofel.

Dar oricum, inițiativa americană sigur va mai scădea numărul accidentelor.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.