Știri

Ce înseamnă noile reguli de intrare în Italia pentru șoferii de camion

Italia aplică de câteva zile noi reguli de intrare în țară, pe baza unui test Covid negativ, dar șoferii de camion sunt exceptați.

Noul decret privind condițiile de intrare în Italia prevede obligativitatea, pe lângă certificatul Covid și formularul PLF, a unui test Covid negativ (rapid antigen vechi de cel mult 24 de ore sau PCR vechi de maxim 48 de ore).

Ce înseamnă noile reguli de intrare în Italia pentru șoferii de camion

Noul decret, care se va aplica până la 31 ianuarie 2022, afectează în primul rând persoanele aflate în vacanță. La lista de excepții privind noile reguli de intrare în Italia se află și ”personalul călător”, inclusiv șoferii de camion. Astfel, la graniță, șoferii profesioniști nu au nevoie nici de Certificat Covid, nici de test Covid suplimentar.

VEZI ȘI: Spania va interzice șoferilor să încarce și descarce marfa

Totuși, aceste dovezi sunt necesare în cazul altor activități. Dacă un șofer vrea să petreacă noaptea la un hotel, atunci el va avea nevoie de Certificat Covid. De asemenea, în interiorul restaurantelor este necesară dovada vaccinării complete sau a vindecării. Un simplu test negativ nu mai este suficient pentru a utiliza restaurantele de la 6 decembrie.

De asemenea, șoferii care nu sunt vaccinați, vindecați sau testați nu pot intra în contact cu alte persoane în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare a mărfii. Același lucru se aplică și șoferilor de camion fără mască de protecție.

În zonele ”galbene” din Italia, care includ în prezent Provincia Autonomă Bolzano, Provincia Autonomă Trento, Veneto, Calabria și regiunile Marche și Friuli-Venezia Giulia, masca de protecție este necesară la exterior indiferent de ocupație.

Încălcarea regulilor se pedepsește cu amenzi pornind de la 400 de euro (280 de euro pe loc).

Din aceeași categorie...

Back to top button