Pachet de MobilitateTop News

CE renunță la întoarcerea remorcilor în țară la 8 săptămâni

Comisia Europeană a renunțat la interpretarea potrivit căreia și remorcile trebuie să revină în țara de înmatriculare la maxim 8 săptămâni, care a nemulțumit mai multe state vestice.

Întoarcerea camioanelor în țara de origine la 8 săptămâni se aplică în UE de la 22 februarie 2022. În luna iunie, Comisia Europeană a publicat un set de precizări pentru aplicarea noilor reguli.

CE renunță la întoarcerea remorcilor în țară la 8 săptămâni

Interpretarea CE era că și remorcile și semiremorcile trebuie să se întoarcă în țara de înmatriculare la maxim 8 săptămâni, nu doar autovehiculele. Această interpretare a provocat nemulțumirea asociației olandeze de transport și logistică TLN.

Recent, Ministerul Transporturilor din Danemarca a declarat că țara nordică nu va aplica interpretarea CE privind întoarcerea remorcilor la 8 săptămâni.

VEZI ȘI: 800 de companii de transport din Lituania au înființat filiale în alte țări

În contextul acestor nemulțumiri, Comisia Europeană a revenit asupra precizărilor privind întoarcerea vehiculelor în țara de înmatriculare.

În noua versiune, care probabil este definitivă, se vorbește doar despre întoarcerea autovehiculelor, renunțându-se la condiția ca și vehiculele nemotorizate și fără tahograf, precum remorcile și semiremorcile, să revină în țara de origine la maxim 8 săptămâni.

Din aceeași categorie...

Back to top button