Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci din Italia spre Austria sau Germania

Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci din Italia spre Austria sau Germania
Toate informațiile despre coronavirus pentru cei care sunt în Italia și/sau cei care vor să plece spre Austria și Germania.

Italia și, automat regiunea Südtirol, sunt de luni, 9 martie, în carantină, iar asta înseamnă o serie de restricții pentru locuitorii din această țară.

Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci din Italia spre Austria sau Germania

Astfel, circulația acestora este strict limitată și se poate face doar din motive profesionale (pentru a merge la serviciu), din motive medicale și pentru rezolvarea necesităților (mâncare, apă, medicamente), sau returul spre casă din altă țară sau regiune a Italiei.

VEZI ȘI: Peste 37.000 de încălcări ale legislației depistate în 2019 de poliția rutieră din Tirol

Prin instaurarea acestei stări de necesitate, autoritățile vor să preîntâmpine răspândirea epidemiei de coronavirus. Cumpărăturile trebuie făcute în vecinătate și nu la centre comerciale sau mall-uri. De asemenea, este permisă ieșirea pentru îngrijirea altor membri ai familiei care nu pot face asta, dar este interzisă vizitarea și ieșirea în oraș cu prietenii.

Pentru toate aceste ieșiri trebuie completată o declarație pe proprie răspundere.

Călătoria din Italia spre Austria și Germania
Plecarea din Italia spre Austria se poate face în acest moment respectând două condiții:

  • Declarația pe propria răspundere trebuie semnată și completată și predată apoi autorităților italiene.
  • De asemenea, este nevoie de un certificat medical care să ateste că nu sunteți purtătorul virusului Covid-19. Certificatul medical nu poate fi mai vechi de 4 zile (poate fi în limbile germană, engleză sau italiană).

Se permite accesul cetățenilor austrieci și persoanelor cu domiciliul sau reședința în Austria, ori care locuiesc de regulă în Austria, cu obligația de a intra în carantină 14 zile la domiciliu.

Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci din Italia spre Austria sau Germania

Tranzitul spre Germania sau alte țări este posibil și pentru asta nu este nevoie de certificat medical.

În ceea ce privește transportul rutier de mărfuri, șoferii de camion POT TRECE FRONTIERA fără aceste documente, dar sunt obligați să se supună unui control medical și să accepte să li se ia temperatura.

Transportul de persoane cu trenul pe direcția Italia, respectiv zborurile către țări din zonele de risc SARS-CoV-2 (China, Coreea de Sud, Iran și Italia) au fost suspendate. Trenurile regionale se opresc în zona Brenner și Innichen!

Drumurile afectate de controalele medicale sunt:

  • A22 Brennerautobahn
  • SS12 Brennerstaatsstraße
  • SS40 Reschenstraße
  • SS49 Pustertalerstaatsstraße

În funcție de evoluția epidemiei de coronavirus, condițiile de trecerea a frontierei pot să se schimbe în funcție de necesitate.

Pentru că situația se poate schimba de la o zi la alta, vă recomandăm să vă interesați înainte de a călători în Austria despre condiții și situația pandemiei de coronavirus pe paginile de internet ale autorităților competente: Ministerul austriac al afacerilor externeMinisterul austriac al sănătății.

Nu uita, pe infotrucker.ro poți să afli în permanență informațiile utile. Drumuri bune și fără panică!

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.