AnvelopeȘtiri

Cea mai mare anvelopă este cât un elefant african

Anvelopa RM-4A+ Off The Road este cea mai mare anvelopă pe care producătorul american Goodyear o produce. Aceasta are dimensiunea 59/80R63 având înălțimea și greutatea apropaită de cea a unui elefant african.

Această masivă anvelopă dedicată segmentului Off The Road (OTR) a fost dezvoltată pentru a suporta sute de tone de rocă și alte tipuri de materiale, și este parte a gamei de anvelope RM (Rock Mining) pe care compania le produce.

Anvelopa RM-4A+ de 63 de inch (în diametrul jantei) este produsă în fabrica Goodyear din Topeka, Kansas (U.S.A.) și este vândută peste tot în lume pentru echiparea vehiculelor și echipamentelor pentru minerit, trasport de pământ și roci, ce operează în cariere de piatră, mine de cupru, aur etc.

La un diametru total de 4,023 metri, această anvelopă este mai înaltă decât majoritatea semi-remorcilor din Europa (care ating 4 metri înălțime) și cu un metru mai înaltă decât un coș de baschet. Cele 5.400 de kilograme pe care anvelopa RM-4A+ le cântărește vin la pachet cu o serie de tehnologii avansate și este capabilă să transporte o greutate de 100.000 de kilograme la o viteză de 50 km/h.

Tehnologiile pe care anvelopa le incorporează sunt legate de materialele din care aceasta este făcută, de construcție și design. Anvelopa de 63 de inch este construită pe baza unei carcase și centuri de oțel și este alcătuită cu precizie, utilizându-se echipament de ultimă generație, complet integrat în procesul de fabricare al anvelopei. Instrumentele de simulare computerizată sunt folosite pentru a asista procesul de proiectare al produsului, iar Goodyear lucrează îndeaproape cu producătorii de echipare originală pentru a ajuta la stabilirea dimensiunii adecvate vechiculului lor.

Anvelopa de 63 de inch a fost proiectată pentru o performanță optimă. Printre caracterisiticile sale se numără și compusul de cauciuc CycleMax dezvoltat de Goodyear special pentru răcirea benzii de rulare; canelurile interblocante sunt dispuse de-a lungul liniei centrale a anvelopei pentru o stabilitate sporită și pentru o scădere suplimentară a nivelului căldurii în pneu. Canelurile ascuție/non-direcționale ajută la creșterea tracțiunii, iar adâncitura umărului lateral ajută la reducerea degajării de căldură.

Anvelopa RM-4A+ este disponibilă în două dimensiuni: 53/80R63 și 59/80R63, trei variante ale compusului și două adâncimi ale benzii de rulare (E3 și E4), ceea ce oferă un total de 12 variante disponibile.

Potrivit Wikipedia, un elefant african standard are 3–4 m (10–13 ft) si o greutate de 4.000–7.000 kg (8.800–15.400 lb), in timp ce un elefant standard din Asia are 2–3,5 m (7–11 ft) si o greutate de 3.000–5.000 kg (6.600–11.000 lb).

Din aceeași categorie...

Back to top button