Cea mai mare comandă de camioane Scania alimentate cu LNG vine din Germania

Cea mai mare comandă de camioane Scania alimentate cu LNG vine din Germania
Scania va livra 100 de camioane alimentate cu LNG companiei de transport KP Logistik, cu sediul în Stavenhagen, Germania.

Compania daneză de transport KP Logistik a lansat cea mai mare comandă de camioane Scania alimentate cu LNG de până în prezent.

Cea mai mare comandă de camioane Scania alimentate cu LNG vine din Germania

Cele 100 de camioane Scania R 410 LNG vor fi distribuite în mod egal între centrele KP Logistik din Stavenhagen și Wustermark, din apropierea Berlinului.

Camioanele vor fi utilizate în distribuția de alimente uscate, refrigerate și congelate, în special către magazinele Netto și Norma din estul Germaniei, inclusiv din capitala Berlin.

„Cu această comandă strategică pentru camioane alimentate cu gaz, vrem să fim pionieri ai unui transport durabil, respectiv să dăm un bun exemplu pentru industria transporturilor”, spune David Brokholm, managing director al KP Logistik GmbH.

În plus, față de aspectele de mediu, KP Logistik beneficiază de scutirea de taxe rutiere și de subvențiile acordate vehiculelor alimentate cu gaz care au intrat în vigoare în Germania la începutul lui 2019.

Acestea ajută la compensarea costurilor mai ridicate pentru vehiculele cu gaz. De altfel, acesta este un alt motiv pentru care KP Logistik a optat pentru achiziția de camioane cu LNG.

VEZI ȘI: Nikola va deschide cel mai avansat laborator pentru dezvoltarea sistemelor de propulsie pe bază de hidrogen

Noile camioane Scania vor fi operate în flotă pe o durată de 4 până la 5 ani, perioadă în care fiecare unitate va rula până la 800.000 de kilometri.

Camioanele au o cabină mare cu două paturi, sistem premium de infotainment, precum și un pachet extins de siguranță. Datorită celor două rezervoare ce au capacitate de 340 și 400 de litri, camioanele vor avea o autonomie de până la 1.100 kilometri.

Începând cu aceată vară, furnizorul de carburant Liquind 24/7 va dispune de stații de alimentare cu LNG la Wustermark și Stavenhagen, care vor fi deschise tuturor clienților.

Cea mai mare comandă de camioane Scania alimentate cu LNG vine din Germania

Infrastructura LNG din Germania este acum în mod progresiv extinsă și va crește până la aproximativ 20 de stații de alimentare până la sfârșitul anului 2019.

Compania daneză de familie KP Logistik și-a mutat operațiunile în Germania în 1990, deschizându-și un centru logistic în apropiere de Berlin în 2005. Cu 400 de angajați în Germania, compania are o flotă de 150 de camioane Scania.

Toate cele 100 de camioane Scania aliementate cu LNG vor fi livrate cu un contract de întreținere și servicii complete.

Dealerul, LKW-Center-Petersen din Stavenhagen, și-a pregătit atelierul și tehnicienii în domeniul reparației în siguranță a camioanelor alimentate cu gaz natural lichefiat.

Primul camion Scania alimentat cu LNG a fost livrat în Germania în septembrie 2018, ca urmare a scutirii acestui tip de vehicule de la plata taxei de drum.

Follow #infotrucker