Ecofriendly

Cea mai mare comandă de până acum pentru camioane electrice Volvo

Camioanele au fost comandate de o companie de logistică din California.

Volvo Trucks a primit cea mai mare comandă pentru camioane electrice de până în prezent: 14 modele Volvo VNR Electric pentru compania americană Quality Custom Distribution (QCD).

Volvo Trucks North America va livra aceste camioane electrice grele în următorii doi ani. Primul Volvo VNR Electric din comanda record pentru QCD va fi livrat în această toamnă.

Cea mai mare comandă de până acum pentru camioane electrice Volvo

”La începutul lunii am livrat către QCD primul VNR Electric, care va fi utilizat în servicii de distribuție și logistică. Compania a decis plaseze o comandă pentru alte 14 camioane electrice, pentru a-și atinge obiectivele de sustenabilitate”, a declarat Peter Voorhoeve, președinte al Volvo Trucks North America.

La finalul anului 2022, Quality Custom Distribution va avea o flotă de 15 camioane Volvo VNR Electric. QCD, o companie din grupul Golden State Foods (GSF), oferă servicii de distribuție personalizate către mii de restaurante emblematice din SUA. În prezent, compania operează o flota de 700 de camioane grele, din care jumătate sunt modele Volvo VNR și VNL.

VEZI ȘI: Criza de semiconductori oprește producția în fabricile Volvo Group

Volvo Trucks a început să accepte comenzi pentru modelul VNR Electric în decembrie 2020. Producția a început în acest an, iar pe lista din 2021 sunt programate livrări pentru mai mulți clienți.

Volvo VNR Electric este proiectat pentru operațiuni de distribuție locală și regională. Camionul are un pachet de baterii litiu-ion de 264 kWh, care oferă o autonomie de până la 240 km. La o stație rapidă, bateriilor pot fi încărcate până la 80% din capacitate în 70 de minute.

Cea mai mare comandă de până acum pentru camioane electrice Volvo

Din aceeași categorie...

Back to top button