Bus

Cea mai mare flotă de autobuze Solaris cu hidrogen va opera în Koln

Operatorul german de transport public RVK a plasat o comandă pentru 20 de autobuze Solaris Urbino 12 hydrogen. La finalizarea livrărilor, orașul Koln va avea cea mai mare flotă Solaris cu hidrogen, de 35 de autobuze.

În 2020, orașul Koln a comandat 15 autobuze Solaris cu hidrogen, care au fost livrate anul trecut. Acum, RVK a comandat alte 20 de vehicule cu celulă de combustie. Contractul prevede și o opțiune pentru alte 20 de vehicule de același tip.

Cea mai mare flotă de autobuze Solaris cu hidrogen va opera în Koln

”Această nouă comandă este o dovadă a tranziției dinamice către un transport public fără emisii care are loc în orașele europene. Iar Koln este un lider al acestei transformări”, a declarat Petros Spinaris, responsabilul Solaris pentru Vânzări, Marketing și After Sales.

Autobuzele comandate stochează hidrogenul necesar propulsiei în formă gazoasă, în rezervoarele montate în partea din față a plafonului. Acesta este folosit pentru a alimentat celulele de combustie, cu o capacitate de 70 kW. În momentele de vârf de consum de energie, celulele de combustie vor fi susținute de bateriile Solaris High Power.

VEZI ȘI: ZF prezintă transmisia EcoLife CoachLife

Ca și la precedenta comandă, autobuzele cu hidrogen vor beneficia de toate echipamentele disponibile: sistem de aer condiționat, sistem de siguranță MobilEyeShield+ cu mai multe camere video sau sistemul de management al flotei eSConnect.

În 2021, Solaris a livrat 54 de autobuze electrice cu hidrogen, către clienți din Italia, Germania, Olanda și Suedia. În prezent, compania are comenzi pentru peste 100 de modele Urbino hydrogen.

Din aceeași categorie...

Back to top button