Carburanti

Cea mai mare stație publică de alimentare cu hidrogen din Europa este în Olanda

Cea mai mare stație publică de alimentare cu hidrogen din Europa se află la Doetinchem, în Olanda.

Operațională de la jumătatea lunii decembrie 2021, cea mai mare stație de alimentare cu hidrogen se află în zona industrială Wijnbergen din Doetinchem (Olanda) și este operată de Kuster Energy.

Cea mai mare stație publică de alimentare cu hidrogen din Europa este în Olanda

Pe parcursul anului trecut, Agenția de Mediu din regiunea Achterhoek, municipalitatea din Doetinchem și autoritățile provinciei Gelderland au muncit pentru a autoriza cea mai mare stație publică de alimentare cu hidrogen din Europa.

La stația construită de Resato International, vehiculele pot alimenta cu hidrogen la 350 și 700 bar.

Conform oficialilor Kuster Energy, hidrogenul este furnizat din Anvers, unde este eliberat în timpul procesului de producție al unei fabrici chimice, însă, pe viitor lucrurile s-ar putea schimba.

VEZI ȘI: OrangeGas vrea să „înghețe” prețul CNG-ului la 1 euro/kg, în Germania

În zona Azewijn/Netterden, în Liemers și în Zutphen există inițiative pentru producția de hidrogen verde pe scară largă.

„Suntem o companie cu sediul în Achterhoek, așa că ar fi grozav, inclusiv din perspectiva  costurilor de transport, dacă am putea să producem hidrogen pe plan local”, spune Paul Kuster.

Pentru a evita posibilele neînțelegerile, unul dintre proprietarii Kuster au dorit să precizeze că stația de alimentare cu hidrogen de la Groningen, chiar dacă este mai mare „se află în spatele unui gard și nu este accesibilă tuturor”.

Din aceeași categorie...

Back to top button