ParcariTop News

Cea mai modernă parcare pe autostradă din Austria

Cea mai modernă parcare pe autostradă din Austria are 58 de locuri de parcare pentru camioane.

La 1 martie, ASFINAG a deschis cea mai modernă parcare pe autostradă din Austria. Aceasta este situată pe A1 Westautobahn, în direcția Salzburg, lângă Roggendorf, și este rezultatul unei investiții de aproximativ 19 milioane de euro. Lucrările de reconstrucție au durat un an de zile.

Această „parcare a viitorului” este un exemplu de sustenabilitate. Cele peste 290 de panouri fotovoltaice montate în locație alimentează întreaga infrastructură cu energie electrică verde, ceea ce reduce la minimum energia necesară. În plus, clădirea este încălzită și răcită cu ajutorul unei pompe de căldură.

De asemenea, ASFINAG oferă în premieră opțiuni de încărcare electrică de mare putere atât pentru autoturisme, cât și pentru camioane, într-o parcare pe care o adminstrează.

VEZI ȘI: Moza TSW, primul volan pentru simulatoarele de camioane din lume

Astfel, automobilele electrice pot fi încărcate într-un timp foarte scurt la șase stații de încărcare dedicate de 150 kW, în timp ce camioanele electrice au la dispoziție trei stații de încărcare dedicate de 350 kW. Alte opt stații de încărcare de 150 kW sunt disponibile pentru utilizare hibridă (autoturisme și camioane).

Tot ca o premieră, plata încărcării electrice poate fi efectuată direct cu cardul de credit prin intermediul unui terminal de plată.

O altă noutate este Camper Truck Stop. În viitor, vor fi oferite patru locuri de parcare pentru autorulote într-o zonă separată. Aceasta este dotată cu o zonă de parcare și de relaxare, precum și cu instalații de alimentare cu apă și de eliminare a deșeurilor.

Servicii și securitate

Locurile gratuite de parcare pentru autoturisme și camioane sunt afișate pe un panou electronic de informare la intrare în parcare. Un alt ecran informativ, amplasat în exteriorul clădirii, informează oaspeții cu privire la toate informațiile importante despre traseu, lucrări rutiere, blocaje în trafic și accidente. De asemenea, pot fi accesate informații despre vreme și tot ce este important despre taxele de drum și viniete.

Pentru un plus de siguranță, întreg spațiul este iluminat cu un sistem modern și luminos cu LED-uri, care funcționează complet automat. De asemenea, în locație este un defibrilator cu instrucțiuni de utilizare foarte simple și o conexiune cu o cameră de luat vederi – la centrul de control ASFINAG.

La fel ca în toate cele 58 de parcari administrate de ASFINAG, Roggendorf oferă, de asemenea, Wi-Fi gratuit și apă potabilă de la rețea sau de la cele trei fântâni.

Din aceeași categorie...

Back to top button