Stiai caTop News

Cea mai puternică măturătoare stradală: Volvo FH16 750

O vehicul municipal nu este de obicei un subiect interesant, dar acest model bazat pe un Volvo FH16 750 și cu o suprastructură specială este oficial cea mai puternică și mai mare măturătoare stradală din Europa.

Modelul este operat de compania franceză Ludo Balayage. El poate găzdui 14 metri cubi de deseuri, precum și 10.000 de litri de apă. De asemenea, lățimea frontului de lucru poate ajunge la 5,05 metri, de peste două ori mai mult decât la măturătorile convenționale.

Cea mai puternică măturătoare stradală: Volvo FH16 750

Suprastructura este construită de specialistul german Brock și poartă indicativul VS14. Ea este completată cu un sistem de ghidare laser și un sistem de camere video cu vizibilitate la 360 de grade.

Pentru a putea găzdui această suprastructură, compania a comandat un șasiu extraordinar. Configurația este 8×2, cu cel mai puternic motor din gama Volvo, de 750 CP, cuplat la o punte spate cu raport de transmisie de 4,11.

Cutia de viteze folosită este I-Shift cu trepte de forță. Ca rezultat, vehiculul poate merge cu o viteză de doar 1,2 km/h la o turație a motorului de 1.000 rpm.

Partea din spate a șasiului a fost ranforsată, iar distanța dintre axe a fost moficată. Axa a doua a fost mutată, la fel și rezervorul de AdBlue, bateria sau rezervorul de aer.

VEZI ȘI: Poșta norvegiană testează un camion electric Scania pe ruta Oslo – Tromsø

Primele două axe au o capacitate de 10 tone și suspensii pneumatice. Pentru manevrabilitate, ultima axă este directoare, cu ajutorul unui sistem hidraulic.

Deși cabina este una de zi joasă, această măturătoare stradală Volvo FH16 750 dispune de destule echipamente de confort pentru șofer: tapițerie de piele, frigider, faruri bi-xenon, sistem activ de direcție Volvo Dynamic Steering.

Camionul special va fi folosit pentru operațiuni în întreaga Franță, în special la proiecte mari, precum curățarea autostrăzilor sau pistelor de aeroporturi.

Din aceeași categorie...

Back to top button