Cefin Trucks, lider de piață în 2018 pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale

Cefin Trucks, lider de piață în 2018 pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale
Cefin Trucks a devenit lider de piaţa pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale, graţie rezultatelor obţinute anul trecut.

La 20 de luni de la începerea activităţii sale ca importator Ford Trucks în România, Cefin Trucks a atins în 2018 o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro și estimează o creștere de peste 20%, depășind 50 de milioane de euro în 2019, cu activităţile sale de vânzare și service.

Cefin Trucks, lider de piață în 2018 pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale

De la bun început, principalul obiectiv Cefin Trucks a fost să maximizeze profitabilitatea clienţilor săi prin cea mai competitivă ofertă, atât la vânzare, cât și la servicii post vânzare.

Iar această strategie s-a dovedit a fi câștigătoare. În primii doi ani de activitate, realizările au depășit planurile iniţiale, dovedind că know-how-ul echipei Cefin Trucks și gama de produse Ford Trucks sunt o combinaţie sinergică și foarte potrivită pentru piaţa românească.

“Câștigăm constant și în mod accelerat cotă de piaţă pe toate segmentele în care suntem prezenţi, consolidându-ne, în același timp, imaginea și recunoașterea, lucru dovedit de rata ridicată de clienţi fideli, astăzi peste 220, de care ne bucurăm, a spus Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

Oficiali Cefin Trucks se arată optimiști în ceea ce privește segmentul de camioane pentru construcții, care spune că va crește în 2019, comparativ cu 2018, bazându-se pe faptul că vor fi pornite câteva proiecte importante de infrastructură.

Cefin Trucks, lider de piață în 2018 pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale

 

“În 2017, piața de vehicule dedicate construcțiilor a fost de 4.7% din, în 2018 această piață aproape că s-a dublat (7.4%), iar pentru 2019 consider că piața va ajunge la 11% datorită proiectelor de infrastructură”, a spus Albarosa.

În 2019, unicul importator și distribuitor al mărcii Ford Trucks în România, respectiv, cel mai bine cotat dealer din rețeaua Ford Trucks în 2018, urmărește o creștere importantă a cotei de piaţă pe segmentul autotractoarelor dedicate transportului pentru distanțe lungi.

VEZI ȘI: Sistem de spoilere pentru semiremorci izoterme Krone și Schmitz Cargobull

“Vrem să ne menţinem poziţia de lider pe segmentele de construcţii și vehicule municipale și să extindem substanţial cota de piaţă pe segmentul capete de tractor, cu noul F-Max în portofoliu. Pentru a doua oară în istoria companiei Cefin Trucks, suntem hotărâţi să devenim unul dintre cei mai mari jucători din piaţa camioanelor grele”, adaugă Stefano Albarosa.

Cefin Trucks și-a propus să ajungă, în 2019, la un minim de 450 de camioane vândute pe toate segmentele, în creștere cu peste 28% faţă de 2018. Creșterea va fi generată în primul rând de noul F-Max, un produs așteptat de tot mai mulți transportatori rutieri.

“Dorim să fim prima alegere pentru transportatorii care își doreșc să își maximizeze profitabilitatea”, a mai completat Stefano Albarosa.

Cefin Trucks, lider de piață în 2018 pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale

 

În ceea ce privește strategia de vânzare în segmentul de camioane pentru transport internațional, Cefin Trucks se va orienta către transportatorii mici, care fac achiziții bazate și pe emoție.

“Vom merge către transportatorii mici, cărora le place să se mândrească cu un camion nou de ultimă generație, așa cum este noul Ford F-Max. Din experiența noastră de peste 21 de ani în vânzarea de camioane știm că flotele mari acceptă în timp o schimbare. Sigur, dacă vom reuși să intrăm cu noul F-Max la flote mari, pentru noi va fi o mândrie”, a spus Stefano Albarosa.

În acest segment, care reprezintă peste 75% din vânzările totale de camioane de pe piaţa românească, Cefin Trucks își pune bazele în noul F-Max, lansat în 2018 la IAA, dar și în dezvoltarea rețelei la nivel european a celor de la Ford Trucks.

Cefin Trucks, lider de piață în 2018 pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale

„Anul 2018 a fost un an de succes atât pentru Ford Trucks, cât și pentru Cefin Trucks. România a devenit cea mai mare piață din punct de vedere al volumului de vânzări, iar Cefin Trucks a fost premiat cu “Champions Award” pentru performanțele lor remarcabile de vânzări și reparații. Cefin Trucks va continua să reprezinte marca noastră într-un mod care ne va face mândri. Pe măsură ce continuăm să extindem operațiunile europene, ne propunem să creștem atelierele noastre de service de la 27 la 70 în 2019”, a declarat Selim Yazici, Directorul General al Europei de Est și Balcani, Ford Trucks.

Noul F-Max înglobează meticuloasa muncă Ford Trucks în domeniul cercetării și dezvoltării, precum și cunoștințele și expertiza pe care le-a câștigat de-a lungul anilor.

Evoluţie accelerată pe piaţa românească
Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială și inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2.36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă.

Cefin Trucks, lider de piață în 2018 pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale

Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357 (1% pentru segmentul de transport, 35% pentru construcţii, unde Ford Trucks este lider detașat de piaţă, 13% pentru segmentul vehicule specializate, cu 35% din piaţa de autovehicule municipale, unde Ford Trucks deţine primul loc), iar cota de piaţă la 5%.

Parcursul ascendent continuă şi în 2019, cu peste 150 de unităţi de livrat în trimestrul întâi, datorită unui flux accelerat de comenzi începând cu trimestrul trei al anului 2018. Acest start este un semnal clar că obiectivul anului 2019, de 450 unităţi, poate sa fie ușor depășit.

Ofertă completă și un bilanţ pozitiv
La doi ani de existenţă pe piaţa românească, bilanţul companiei include 140 de acţiuni demonstrative și organizarea, de două ori pe an, a concursului Best Driver Challenge, dedicat exlusiv șoferilor conducători de Ford.

Prezenţa companiei la toate evenimentele de profil din industrie a culminat cu evenimentul propriu de lansare a modelului F-Max la București, promovat ulterior la nivel naţional.

Numai în luna noiembrie a anului trecut, F-Max, vedeta portofoliului Ford Trucks, a fost prezentat publicului avizat în alte 6 orașe din România (Baia Mare, Suceava, Cluj, Timișoara, Arad, Brașov).

Cu această ocazie, peste 2.000 de potenţiali clienţi au făcut cunoștinţă cu noua cabină, iar mulţi dintre ei sunt deja mândri posesori ai acesteia.

Serviciile livrate de Cefin Trucks clienţilor săi le asigură acestora o ofertă completă, pe lângă activitatea propriu-zisă de vânzare de vehicule noi Ford Trucks.

Cefin Trucks, lider de piață în 2018 pe segmentul camioanelor pentru construcții și vehiculelor municipale

Cefin Trucks este lider de piaţă în vânzarea de vehicule rulate, oferă servicii de asistenţă tehnică de top prin centrele sale din București, Brașov, Deva și Arad și, prin reţeaua sa de parteneri de service, în Constanţa, Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara și Cluj și are în plan deschiderea a 3 noi locaţii after-sales în 2019.

Cefin Trucks oferă servicii de finanţare internă și externă complexe, incluzând și servicii de trade in – buy back.

Mașinile Ford Trucks sunt livrate echipate standard cu sisteme de monitorizare prin GPS oferite de grupul Viasat. Echipa de vânzări s-a dezvoltat constant, de la 10 angajaţi, în 2016, la 16 în 2018.

Tendinţa de creştere se va menţine și în acest an, când compania estimează că numărul membrilor forţei sale de vânzări va ajunge la 21, pentru o acoperire teritorială optimă.

Follow #infotrucker