Economic

Cefin Trucks va livra 103 autobasculante Ford Trucks 3542D către CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Cefin Trucks au anunțat semnarea contractelor de furnizare a unei flote de 103 autobasculante Ford Trucks 3542D.

Câștigător al licitației publice din 24 septembrie 2016, atribuită în luna iulie 2018, având ca obiect furnizarea de autobasculante 6×4 dotate cu lamă pentru zapadă și răspanditor de materiale antiderapante, Cefin Trucks va livra 103 autobasculante Ford Trucks 3542D până la final de 2018.

Cefin Trucks va livra 103 autobasculante Ford Trucks 3542D către CNAIR

Flota de 103 autobasculante Ford Trucks 3542D este constituită din 5 loturi, valoarea contractelor ridicându-se la peste 9.800.000 euro și include atât livrarea vehiculelor comerciale, cât și un pachet de servicii asociat care urmează să se deruleze pe parcursul următorilor 2 ani.

Cele 103 autobasculante Ford Trucks 3542D dotate cu răspânditoare de materiale antiderapante și lame pentru zăpada, vor fi foarte utile pentru CNAIR pe timp de iarnă.

În plus, autobasculantele se pot folosi pentru transportul de materiale diverse la lucrări sau reparații de drumuri pe timp de vară.

Acestea vor fi livrate către cele 7 Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri din orasele: Constanța, Timișoara, Craiova, Brașov, Iasi, Cluj si București.

“Ne bucurăm de impactul pe care l-au avut vehiculele comerciale Ford Trucks destinate domeniului construcții pe piața din România. Ne încadrăm, de altfel, în trendul care se manifestă și pe alte piețe de desfacere Ford Trucks, la nivel internațional, de a câstiga poziția de leader pe segment”, a declarat Selim Yazici, Managing Director Eastern Europe & Balkans, Ford Trucks.

Camioanele Ford Trucks destinate segmentului de construcții au înregistrat în prima jumatate a anului o cotă de piață de 23%, iar în lunile iulie și august vânzarile Cefin Trucks în acest domeniul au accelerat, motiv pentru care importatorul Ford Trucks în România ar putea încheia anul 2018 în fotoliul de lider pe acest segment.

VEZI ȘI: Noile soluții de conectivitate Knorr-Bremse eficientizează managementul flotei

”Suntem mândri că după livrarea primelor 16 unități 8×4 către CNAIR, anunțăm astăzi câstigarea licitației și semnarea contractelor pentru înca 103 AutoBasculante Ford Trucks 6×4. CNAIR este cel mai mare client Ford Trucks în România, iar câștigarea acestei licitații confirmă o dată în plus calitatea și competitivitatea produselor și serviciilor pe care le oferim”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Achiziția celor 103 autobasculante Ford Trucks 3542D se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014 și pus în aplicare de Direcția Mecanizare.

Până în prezent au fost achiziționate peste 850 de utilaje noi care contribuie la modernizarea flotei CNAIR, astfel încât, reparațiile și întreținerea rețelei naționale de drumuri și autostrăzi să se poată desfășura în parametrii eficienți și moderni.

Autobasculantele Ford Trucks 3542D 6×4, cu ampatament de 3.800 mm, au motor Ecotorq Diesel Euro VI cu 6 cilindri în linie de 13 litri, ce dezvoltă o putere de 420 CP la 1.800 rpm și un cuplu maxim de 2.150 Nm între 1.000 și 1.300 rpm, transmis la roți prin intermediul unei cutie de viteze ZF sincronizată cu 16+1 trepte.

Camioanele sunt dotate cu sitemul de frânare cu doua circuite independente, conform normelor EEC, asistență EBD, ABS, ASR, ATC. De asemenea, frană de staționare pe axele spate asigură controlul asupra oricărei manevre efectuate în orice regim de încărcătură și în orice condiție de teren.

Din aceeași categorie...

Back to top button