Cehia intenționează să interzică circulația camioanelor în zilele de duminică

Cehia intenționează să interzică circulația camioanelor în zilele de duminică

Guvernul ceh lucrează la un proiect de lege prin care să interzică circulația camioanelor în zilele de duminică pe drumurile din Cehia.

Executivul de la Praga lucrează la un proiect de lege pentru a interzice circulația camioanelor în zilele de duminică, pentru a avea o legislație similară cu a țărilor vecine, în condițiile în care Cehia este singura țară din regiune care permite circulația camioanelor în zilele de duminică și de sărbători legale până la ora 13:00.

Una dintre motivații a fost și că Cehia devine o parcare imensă pentru cei care tranzitează țările vecine și care nu pot circula duminica. Proiectul prevede însă și o derogare pentru cei care sunt deja pe drum și trebuie să ajungă la destinație.

Spre exemplu, Germania, Slovacia și Austria, țări aflate în regiunea Cehiei, nu permit circulația camioanelor în zilele de duminică.

Nici Polonia, țară în care reglementările privind trnsportul rutier sunt ceva mai lejere, nu permite circulația camioanelor duminica, în perioada de vacanță școlară și a sărbătorilor legale.

Companiile de transport și logistică nu sunt foarte încântate de propunerile guvernului pentru că asta ar pune în pericol cel puțin 500 de locuri de muncă.

VEZI ȘI: Continental a investit 1.9 mil. euro într-un sistem de depozitare integral automatizat la Timișoara

În plus, reprezentanții spun că o astfel de măsură nu ar duce la fluidizarea traficului, ci dimpotrivă, ar crea și mai multe blocaje, mai ales că Cehia nu are suficiente locuri de parcare amenajate.

În cadrul proiectului, guvernul a menționat însă că va investi în dezvoltarea de noi locuri de parcare pentru camioane pe autostrăzile din Cehia și că va moderniza parcările deja existente.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.