Știri

Cehia prelungește controalele la granița cu Slovacia până la 12 noiembrie

Controalele de la granița dintre Cehia și Slovacia, introduse la 29 septembrie, au fost prelungite până la 12 noiembrie 2022.

Inițial, controalele la granița dintre Cehia și Slovacia urmau să fie active în perioada 29 septembrie – 8 octombrie 2022, iar după acele 10 zile să se facă o reevaluare a situației.

Cehia prelungește controalele la granița cu Slovacia până la 12 noiembrie

Motivul luării acestei măsuri este extinderea traficului ilegal de imigranți în Republica Cehă.

Toate punctele de frontieră dintre cele două țări operează în mod normal, dar sunt așteptate întârzieri la unele puncte de trecere, precum cel de la Lanžhot.

VEZI ȘI: DarsGo înlocuiește gratuit aparatele de taxare mai vechi

Frontiera va putea fi tranzitată doar prin punctele autorizate (detalii la https://www.mvcr.cz/docDetail.aspx?docid=22406826&docType=ART#Seznam), cu documente de identitate sau călătorie valabile (carte de identitate, pașaport) sau, după caz, cu documente care atestă reședința în Republica Cehă. Trecerea frontierei prin alte locuri decât cele permise este considerată contravenție și va fi pedepsită cu amendă de până la 50.000 CZK (aproximativ 2.000 euro) sau 5.000 CZK (aproximativ 200 euro), la fața locului.

Deocamdată, nu se știe dacă și Austria va prelungi controalele de la granița cu Slovacia, introduse tot de la 29 septembrie, pentru o perioadă inițială de 10 zile.

Sursa: Ministerul Afacerilor Externe

Din aceeași categorie...

Back to top button