infotraficTop News

Cehia reintroduce temporar controalele la frontierele cu Slovacia

Cehia reintroduce temporar controalele la frontierele de stat cu Slovacia pentru a împiedica intrarea în țară a migranților ilegali. Guvernul ceh a notificat țările vecine și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

Poliția din Cehia va lansa controale la frontierele cu Slovacia în perioada 29 septembrie 2022 – 8 octombrie 2022, în conformitate cu codexul Schengen. În această perioadă, vor fi luate în considerare măsuri suplimentare, inclusiv prelungirea controalelor în caz de necesitate. Măsura va fi evaluată după cele 10 zile.

Cehia reintroduce temporar controalele la frontierele cu Slovacia

Măsurile exacte de control sunt încă în curs de clarificare, dar sunt de așteptat blocaje de trafic și întârzieri.

Un număr tot mai mare de migranți ilegali traversează frontierele Cehiei, majoritatea fiind sirieni care vin în Uniunea Europeană din Turcia. Împreună cu migrația ilegală vine și crima organizată, precum contrabanda, care, de asemenea, a crescut recent, explică autoritățile cehe.

VEZI ȘI: DarsGo înlocuiește gratuit aparatele de taxare mai vechi

Pentru a aborda această problemă, ministrul de interne dorește să propună pedepse mai severe pentru cei implicați activ în traficul de migranți. Cehia este în mod tradițional o țară de tranzit, majoritatea migranților trecând pe teritoriul său doar pentru a ajunge în Germania sau alte state din Vest.

De asemenea, guvernul dorește să discute această problemă cu partenerii săi de la Vișegrad – Slovacia, Polonia, Ungaria – precum și cu Austria, a informat ministrul de interne. Potrivit informațiilor ministrului, și Austria se confruntă cu un aflux de migrație ilegală.

Din aceeași categorie...

Back to top button