Cehii de la ČSAD mizează pe Goodyear KMAX și FUELMAX

Grație evaluării interne care a arătat că anvelopele Goodyear KMAX oferă un kilometraj mai mare, compania cehă ČSAD Frýdek-Místek a.s. a montat aceste anvelope pe toate camionele sale de transport regional și folosește anvelopele FUELMAX pe alte vehicule, îmbunătățind astfel consumul de carburant.

ČSAD derulează operațiuni de transport rutier de marfă atât intern cât și internațional, fiind specializată în transportul de bunuri periculoase (ADR) printre care se numără și gaze lichide și comprimate.

Împreună cu Centrul pentru Inovare al Goodyear din Luxemburg, ČSAD a testat cele mai recente anvelope Goodyear KMAX în perioada 2012 – 2013, utilizând transportoarele pentru gaz industrial ale companiilor Linde și Messer. Pe baza rezultatelor de succes înregistrate în timpul acestor teste comune, ČSAD a ales să monteze acum anvelopele KMAX S și D pe toate vehiculele sale destinate operațiunilor de transport regional, compania declarând că acestea le oferă un cost per kilometru parcurs optimizat grație kilometrajului. Noua linie FUELMAX și-a păstrat de asemenea promisiunile – în special în ceea ce privește consumul de carburant scăzut. Potrivit evaluării interne, vehiculele ČSAD ce folosesc acum anvelopele FUELMAX înregistrau înainte un consum de 28 până la 30 l/100km, dar cu aceste noi anvelope, consumul de carburant a fost îmbunătățit cu 0,2 până la 0,3 l/100km.

Cehii de la ČSAD mizează pe Goodyear KMAX și FUELMAX

„Am fost foarte impresionați de performanța noilor anvelope Goodyear KMAX și FUELMAX. Am obținut un kilometraj mult mai bun în operațiunile de transport regional față de anvelopele pe care le-am folosit anterior, iar acum montăm anvelopele KMAX pe toate vehiculele noastre din acest sector. Consumul de carburant pe care l-am obținut grație anvelopelor FUELMAX este de asemenea impresionant și acum montăm aceste anvelope pe alte vehicule de-ale noastre de asemenea” a spus Jiří Javúrek, Director de flotă la ČSAD Frýdek Místek a.s..

Testarea anvelopelor KMAX, realizată împreună cu Centrul pentru Inovare ale Goodyear din Luxemburg în 2012 și 2013, a implicat 25 de camioane Volvo FH13 460 ce transportau diferite tancuri încărcate cu gaz lichid și comprimat atât pe rute interne cât și internaționale. Testele au arătat că viața anvelopelor a fost cu adevărat impresionantă: anvelopele pentru puntea de direcție KMAX S au acoperit peste 140.000 de kilometri, iar anvelopele KMAX D pentru puntea de tracțiune au acoperit peste 200.000 de kilometri.

Pe lângă tancurile pentru transportul gazului industrial, compania desfășoară de asemenea și operațiuni de trasport de pasageri, incluzând aici transport municipal, suburban sau internațional. Serviciile oferite către companiile Irisbus-Iveco, Kögel, SOR și SAF sunt o altă parte a activităților derulate de companie. ČSAD Frýdek-Místek a.s. operează cu 130 de camioane și 104 autobuze, dar  3ČSAD ca și grup are peste 170 de camioane și 330 de vehicule pentru servicii publice pentru trasnport regional și cu autocarul. Pentru flota de camioane, o călătorie medie pe zi este de 400 de kilometri, implicând aici și două locații de încărcare și opt situri de livrare. În jur de 90% din anvelopele pe care le folosește grupul sunt Goodyear sau mărci pe care le deține Goodyear în portofoliul său, iar din 2002 compania are un contract pe bază de parteneriat cu rețeau Goodyear TruckForce.

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

Follow #infotrucker