Stiai caTop News

Cei mai mici colegi: tricicleta cu semiremorcă pentru livrări urbane

Tricicleta cu semiremorcă este din ce în ce mai des folosită de companiile de logistică pentru livrările urbane, mai ales în orașele cu restricții de circulație pentru vehiculele convenționale.

Poate nu i-ați văzut încă, dar ei există. Sunt cei mai mici ”colegi” conducători de combinații de vehicule pentru transport de marfă. Specificațiile sunt departe de cele ale unui camion, dar nu atât de departe de cele ale unei furgonete mici.

Cei mai mici colegi: tricicleta cu semiremorcă pentru livrări urbane

De exemplu, ”capul tractor” are doar 3 roți și este acționat la nevoie și cu pedale. Dar, în majoritatea timpului, de propulsie se ocupă un mic motor electric.

”Vagonul” are 3,6 metri lungime și o capacitate de marfă de 4,3 metri cubi. Cam cât un Volkswagen Caddy Maxi. Sarcina utilă este însă ceva mai mică, de 500 kg.

DB Schenker a testat acest sistem în Hamburg. Recent, compania Ziegler a lansat 10 astfel de vehicule în operațiuni în orașul Bruxelles.

VEZI ȘI: Un șofer român a rămas în mers fără o axă de la cisternă, în Germania

În total, tricicleta cu semiremorcă are 6 metri lungime, făcând un compromis bun între capacitate și manevrabilitate. Marfa este reprezentată în general din colete cu alimente și îmbrăcăminte, dar la bord își pot face locul și mărfuri paletizate ușoare.

Să nu credeți că activitatea micilor colegi este o joacă de copii. Livrările sunt foarte intense: în două ore, tricicleta trebuie să ajungă și în 25 de puncte de livrare diferite.

Cei mai mici colegi: tricicleta cu semiremorcă pentru livrări urbane

Din aceeași categorie...

Back to top button