Stiai ca

Cel mai mare camion construit din piese LEGO

O replică a modelului Mack Anthem a devenit cel mai mare camion construit din piese LEGO, cu peste 1 milion de piese folosite.

În cadrul expoziției australiene Brisbane Truck Show a fost prezentat nu doar primul camion DAF cu motor de peste 600 CP, ci și cel mai mare camion construit din piese LEGO.

Cel mai mare camion construit din piese LEGO

Marca americană MACK a vrut să sărbătorească 60 de ani de prezență în Australia într-un stil cu adevărat mare. Pentru aceasta, americanii au construit o replică la dimensiuni reale a modelului Anthem din piese LEGO. Aceasta a fost expusă la standul MACK alături de autotractoare reale.Cel mai mare camion construit din piese LEGO

Pentru a bate recordul mondial în domeniu a fost nevoie de peste 1 milion de piese LEGO și de aproximativ două luni de muncă. Ultimele detalii, precum sigla și logo-ul cu bulldog, au fost finalizate pentru efect chiar în timpul expoziției.

VEZI ȘI: Camion Volvo cu 3 paturi: unul în cabină și două deasupra

Aceasta nu este prima legătură dintre Mack Anthem și LEGO. Modelul, lansat în 2017, a primit la începutul lui 2018 și o copie în miniatură din seria LEGO Technic, cu 2.595 de elemente.

MACK este o marcă americană aparținând grupului Volvo. Modelul pentru distanțe lungi folosește multe componente comune cu vărul european Volvo FH, precum motoarele D13 (botezate în America MP8) sau cutia de viteze I-Shift (mDrive în versiunea Mack).

Din aceeași categorie...

Back to top button