ȘtiriSustenabilitate

Cel mai mare port container propulsat cu LNG a ajuns în portul Hamburg

În urmă cu doar câteva zil, Jacques Saadé, cel mai mare port container din lume propulsat cu gaz natural lichefiat (LNG) a acostat în terminalul Eurogate din portul Hamburg.

Cu o lungime de 400 de metri, o lățime de 61 de metri și o înălțime de 78 de metri, Jacques Saadé este cel mai mare port container din lume propulsat cu LNG.

Cel mai mare port container propulsat cu LNG a ajuns în portul Hamburg

Rezervorul său are 18.600 de metri cubi de gaz natural lichefiat, ceea ce-i conferă o autonomie de 23.372 mile marine între Asia și Europa de Nord. Siguranța este asigurată de patru straturi de izolație în rezervor, iar sub acestea o carcasă din oțel inoxidabil, plus senzori de înaltă tehnologie.

„Jacques Saadé este un simbol pentru obiectivele noastre de sustenabilitate și reprezintă rolul nostru de pionierat în transportul maritim în ceea ce privește utilizarea gazului natural lichefiat”, spune Peter Wolf, CEO al CMA CGM Deutschland.

Totodată, compania care a construit acest port container are planificate alte opt unități din seria Megamax propulsate cu LNG.

VEZI ȘI: Charge4Europe a ajuns la 100.000 de puncte de încărcare în Europa

„Jacques Saadé este prima dintre cele nouă nave din această serie care vor intra treptat în serviciu în anii următori. Următoarele opt surori vor fi numite după repere și obiective turistice simbolice din Paris: Champs-Elysées, Palais Royal, Louvre, Rivoli, Montmartre, Concorde, Trocadéro, Sorbonne”, a completat oficialul companiei.

Conform oficialilor CMA CGM, Jacques Saade va fi integrat pe ruta franceză între Asia și Europa. Ea va naviga pe ruta Tianjin Xingang (China), Busan (Coreea de Sud), Ningbo (Shanghai) Yantian (China), Singapore și Le Havre.

La întoarcere, nava trece și prin Dunkerque, Hamburg, Rotterdam, Southampton, Algeciras și Port Klang.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button