Camioane

Cel mai vândut camion Volvo sărbătorește 30 de ani de inovație

Astăzi se împlinesc 30 de ani de când Volvo Trucks a introdus FH, cel mai vândut model de camion al companiei suedeze.

Volvo FH este unul dintre cele mai de succes modele din industrie, cu aproape 1,4 milioane de camioane vândute, în aproximativ 80 de piețe din întreaga lume. Nou de la roți în sus, oferind o manevrabilitate excelentă și o eficiență a consumului de combustibil, Volvo FH a devenit rapid un standard complet nou în conducerea camioanelor când a fost lansat în 1993. 30 de ani mai târziu, Volvo FH este cu adevărat emblematic.

”Volvo FH este reprezentarea perfectă a unei mentalități orientate spre client și a unui model care depășește limitele de 30 de ani. În toate domeniile cruciale, cum ar fi confortul șoferului, eficiența consumului de combustibil, siguranța și productivitatea, nu am încetat niciodată să îmbunătățim acest camion. Sunt foarte mândru că astăzi clienții noștri pot comanda Volvo FH electric, LNG și diesel”, spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo FH a fost și rămâne un lider în inovație. A fost lansat cu un șasiu complet nou, folosind un design care a facilitat soluții flexibile pentru diferite aplicații de transport. Sistemul de propulsie revoluționar avea un motor complet nou de 12 litri (16 litri pentru Volvo FH16), iar cabina complet nouă a oferit o aerodinamică și un confort remarcabile pentru șofer.

VEZI ȘI: Test Volvo FH 500 I-Save: Puternic și economic

Inovațiile au continuat de-a lungul anilor. Reperele din ultimele trei decenii includ airbag-ul pentru șoferul, cutia de viteze automatizată I-Shift sau Volvo Dynamic Steering. În ceea ce privește designul exterior, oglinzile retrovizoare cu un design unic și farurile în formă de V oferă camionului aspectul său distinctiv.

”Prima generație Volvo FH a transformat total conceptul de camion modern. De atunci, am continuat să stabilim noi standarde în transportul cu camioane și am lansat încă cinci generații ale acestui camion. Formula noastră de succes a fost să folosim cea mai recentă tehnologie într-un mod care adaugă întotdeauna beneficii clare pentru clienții și șoferii noștri. Ca dovadă a eforturilor noastre de succes de îmbunătățire continuă și a evoluției constante, sunt foarte mândru că Volvo FH este singurul camion care a fost selectat de trei ori Camionul Anului”, afirmă Ylva Dalerstedt, managerul segmentului de transport pe distanțe lungi al Volvo Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button