Logistica

Cel puțin 7 oferte pentru achiziționarea DB Schenker

Deutsche Bahn a primit cel puțin 7 oferte fără obligații pentru achiziționarea companiei sale de logistică DB Schenker, anunță presa germană.

Pe 26 martie s-a încheiat o nouă etapă în vânzarea DB Schenker, aceea în care companiile interesate putea depune oferte fără obligații. Conform publicației germane Handelsblatt, Deutsche Bahn a primit între 7 și 10 oferte.

Printre companiile interesate se remarcă multinaționalele daneze DSV și Maersk, dar și investitori financiari precum Carlyle Group sau compania saudită de logistică Bahri. Pe de altă parte, DHL Group s-a retras din cursă.

În următoarea fază, Deutsche Bahn va oferi companiilor interesate informații mai detaliate despre activitățile DB Schenker. Pe baza acestor informații, companiile interesate de achiziționarea DB Schenker vor depune apoi oferte cu obligații.

VEZI ȘI: DB Schenker a început testele cu noul camion electric MAN eTGX

Potrivit oficialilor Deutsche Bahn, un acord final pentru vânzarea companiei sale de logistică este așteptat să fie încheiat în a doua parte a anului 2024.

Intenția DB de a vinde subsidiara de logistică depinde de avantajul economic pentru companie. Încasările estimate la 10-15 miliarde de euro ar trebui să rămână în grup și să contribuie la reducerea datoriilor. Vânzarea finală este planificată pentru anul viitor.

Din aceeași categorie...

Back to top button