Știri

Cele mai frecvente abateri în rândul șoferilor de camion în Austria și Germania

Nerespectarea timpilor de condus și odihnă ori consum de alcool la volan, printre cele mai frecvente abateri în Austria și Germania.

Cele mai frecvente abateri în rândul șoferilor de camion în Austria și Germania

Presa din Austria și Germania a relatat în ultima perioadă despre zeci de cazuri de încălcări a timpilor de condus și odihnă, ori consum de alcool la volan în rândul șoferilor de camion.

În cadrul unui control rutier pe autostrada A25 Welser, poliția austriacă a oprit un șofer de camion, în vârstă de 50 de ani. În urma controlului aparatului tahograf s-a constatat că acesta a condus 145 de ore în ultimele două săptămâni, iar în mai puțin de trei zile a condus 70 de ore. Mai mult, poliția a descoperit că șoferul a folosit și cardul de tahograf al unui coleg.

Pentru infracțiunile constatate, șoferul a primit o amendă de 3.500 de euro pe care a trebuit să o plătească pe loc.

Într-un alt caz, poliția germană a oprit în apropiere de Parsberg un camion înmatriculat în Turcia care se deplasa dinspre Franța spre Turcia. În urma controlului aparatului tahograf, polițiștii germani au descoperit că șoferul conducea fără card tahograf, adăugând astfel unsprezece ore de odihnă ultimelor 65 de ore. De asemenea, s-a constatat că șoferul, în vârstă de 54 de ani, a condus aproape continuu timp de 16 ore.

VEZI ȘI: Germania a actualizat normelor privind cabinele cu paturi și cușetele pe acoperiș

În acest caz, polițiștii au făcut plângere penală și împotriva companiei de transport care deține camionul, deoarece aceasta nu a organizat deplasarea pentru a respecta timpul de odihnă. Sancțiunile vor fi decise de un judecător și ar putea ajunge la o sumă de cinci cifre.

Consum de alcool la volan

De asemenea, într-o zona de odihnă în Wonnegau, poliția germană a verificat cu aparatul etilotest paisprezece șoferi. Doar la șase dintre aceștia aparatul etilotest a afișat rezultat zero. Trei rezultate au fost mai mici de 0,5 la mie, trei au fost între 0,66 și 0,77 la mie, iar două au fost între 1,25 și 1,51 la mie. „Campionul” controlului a fost un șofer de camion care a avut 1,89 la mie.

Din aceeași categorie...

Back to top button