MagazinȘtiri

Cele mai înspăimântătoare poduri din America pentru șoferii de camion

Astoria-Megler Bridge, Chesapeake Bay Bridge-Tunnel, Sunshine Skyway Bridge și Huey P. Long Bridge – O.K. Allen sunt cele mai înspăimântătoare poduri din America pentru șoferii de camion.

În drumurile lor, șoferii de camion traversează multe poduri, însă cele mai înspăimântătoare pentru ei sunt cele foarte înguste ori cele ”bântuite” de cei care și-au pierdut viața pe el, și sunt situate în Pacificul de Nord-Vest, Atlanticul Mijlociu și în Sud.

Cele mai înspăimântătoare poduri din America pentru șoferii de camion

Astoria-Megler Bridge
Acest iconic pod în consolă între Oregon și Washington a fost inaugurat în august 1966. Are o lungime totală de 4.1 mile (6.6 km) și traversează albia râului Columbia, de la Astoria, Oregon, până la Point Ellice, Washington. Construcția sa a fost o muncă impresionantă.

VEZI ȘI: Producătorii europeni de camioane vor elimina treptat modelele diesel până în 2040

Podul, care face parte din autostrada 101 și are o deschidere principală de 1232 de picioare (375 m). Cunoscut și sub numele de autostrada Oregon Coast, podul Astoria-Megler este cel mai lung pod din grinzi continue din Statele Unite.

Cele mai înspăimântătoare poduri din America pentru șoferii de camion

Podul este conceput pentru a rezista la unele dintre cele mai dure fenomene naturale, însă vânturile puternice de peste 60 mph (97 km/h) au răsturnat cu ușurință camioanele de la o înălțime de 53 de metri.

Chesapeake Bay Bridge-Tunnel
Inaugurat în aprilie 1964, Chesapeake Bay Bridge-Tunnel (CBBT) a fost selectat drept „una dintre cele șapte minuni inginerești ale lumii moderne” într-o competiție mondială, care a inclus peste 100 de proiecte majore.

Din păcate, podul din Maryland are o istorie întunecată în privința accidentelor în care au fost implicate camioane, motiv pentru care se află în topul celor mai înspăimântătoare poduri din Statele Unite. Balustradele joase, benzile înguste și vânturile puternice fac din acest pod o sperietoare pentru foarte mulți șoferi de camion.

CBBT are o lungime totală de 17.6 mile (28.3 km) și oferă o legătură directă între sud-estul Virginiei și Peninsula Delmarva (Delaware plus țărmurile estice ale Maryland și Virginia). Se reduce la 95 de mile de călătoria dintre Virginia Beach și punctele la nord de Wilmington, Delaware.

Cele mai înspăimântătoare poduri din America pentru șoferii de camion

În 2017, un șofer de camion și-a pierdut viața după ce camionul său a plonjat peste balustrată podului în condiții de vânt. Avocatul care a reprezentat văduva șoferului într-un proces împotriva Comisiei CBBT a declarat că firma sa a căutat cazuri comparabile împotriva CBBT, dar nu a găsit niciunul.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că cel puțin 16 vehicule au plonjat în apă de la deschiderea podului, majoritatea fiind cap tractor cu semiremorcă.

Sunshine Skyway Bridge
Inaugurat în 1987, podul Bob Graham Sunshine Skyway, adesea denumit pur și simplu Skyway, este un pod suspendat cu cablu din Florida care se întinde pe Lower Tampa Bay. Face parte din Interstate 275, care leagă Sankt Petersburg de Terra Ceia, o comunitate din Manatee. Este al doilea pod cu acest nume. Podul original a fost deschis în 1954 fiind martorul a două accidente maritime majore în decurs de doar câteva luni unul de celălalt în 1980.

Cele mai înspăimântătoare poduri din America pentru șoferii de camion

Primul accident s-a întâmplat în ianuarie 1980, când nava Cutter Blackthorn a Coast Guard s-a ciocnit cu petrolierul Capricorn lângă pod, rezultând scufundarea navei Coast Guard și pierderea a 23 de membri ai echipajului.

Al doilea accident s-a întâmplat pe 9 mai 1980, când un cargobot a lovit una din deschiderile podului. În urma impactului, podul s-a rupt, iar un autobuz Greyhound și mai multe mașini au căzut odată cu podul în apa. În total au murit 35 de persoane.

Cele mai înspăimântătoare poduri din America pentru șoferii de camion

După câțiva ani, vechiul pod a fost demolat, iar o parte din secțiunea neavariată în cele două accidente a fost parțial transformată într-un lung debarcader de pescuit. În locul vehicului pod a fost construit unul nou.

Pe lângă vânturile puternice, care-i fac pe camionagii să aibă emoții pe Skyway, aceștia mai sunt speriați și de ”fantomele” celor care și-au pierdut viața pe acest pod. Nu puține sunt cazurile când șoferii au raportat că au văzut fantome pe vechea secțiune a podului care este acum debarcaderul de pescuit. Ei au susținut că au auzit ceea ce seamănă cu un autobuz care vine spre ei, urmat de o rafală de vânt și mirosul de benzină.

Huey P. LongO.K. Allen Bridge
Deși podul Huey P. Long – O.K. Allen din sud-estul Louisianei a fost lărgit, mulți șoferi au povești de groază despre structura sa în perioada Marii Depresiuni.

Conceput inițial pentru a permite circulația modelul T atunci când a început construcția în 1932, benzile extrem de înguste ale podului și lipsa balustadelor genera emoții șoferilor de camion care-l traversau, asta până în iunie 2013, când au fost finalizate lucrările de lărgire.

Cele mai înspăimântătoare poduri din America pentru șoferii de camion

Este un pod în consolă peste Mississippi, care transportă autostrada 190 și o linie feroviară între East Baton Rouge și West Baton Rouge. Deși podul poartă numele foștilor guvernatori din Louisiana. Huey P. Long și Oscar K. Allen, este cunoscut în zona Baton Rouge pur și simplu ca ”vechiul pod”.

Deși pe noul pod s-au întâmplat accidente rutiere în care au fost implicate camioane, majoritatea oamenilor spun că este mult mai sigur decât înainte.

Cu toate acestea, la fel ca podul Sunshine Skyway din Florida, șoferii se temut mai mult de ”fantome” decât de vânturile traversează Huey P. Long. – O.K. Ei susțin că podul este bântuit și mulți șoferi l-au descris înfricoșător.

Din aceeași categorie...

Back to top button