AnvelopeLegislatie

Cele mai noi regulamente de iarnă pentru camioane

Continental a pregătit o nouă ediție a broșurii cu regulamente de iarnă pentru camioane în 38 de țări europene, în care apar și cele mai noi modificări.

O astfel de broșură este necesară din cauza diversității regulamentelor privind anvelopele din țările europene. De exemplu, în țări precum Marea Britanie, Ungaria, Olanda, Polonia și Portugalia, nu există o obligație generală de echipare a camioanelor cu anvelope de iarnă. În schimb, în Germania, vehiculele comerciale de peste 3,5 tone trebuie să utilizeze anvelope 3PMSF pe axele de direcție și propulsie.

Cele mai noi regulamente de iarnă pentru camioane

În Italia, echipamentul de iarnă necesar este arătat pe indicatoarele rutiere montate pe unele drumuri, iar în Bulgaria și Letonia este cerută o adâncime minimă a benzii de rulare. În țările scandinave precum Suedia, vehiculele de peste 3,5 tone trebuie să utilizeze anvelope cu marcaj 3PMSF sau POR, sau anvelope cu crampoane.

Regulamente de iarnă pentru camioane: Schimbări în Franța, Islanda, Kosovo și Elveția

În majoritatea țărilor cerințele sunt neschimbate față de anul trecut, dar au apărut și noutăți. În Franța, de exemplu, echipamentul de iarnă este cerut pe anumite drumuri. De la 1 noiembrie la 31 martie, la cererea autorităților locale, vehiculele N1/N2/N3 cu remorci trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante detașabile, precum lanțurile, pe cel puțin două roți motrice.

Vehiculele N1/N2/N3 fără remorci trebuie echipate cu anvelope de iarnă 3PMSF pe cel puțin două roți de pe fiecare axă. Autobuzele M2/M3 trebuie echipate cu echipamente antideparante detașabile pe cel puțin două roți motrice sau anvelope de iarnă 3PMSF pe axa față și cel puțin două roți motrice. O perioadă de tranziție se aplică anvelopelor M+S deja folosite, până în noiembrie 2024.

VEZI ȘI: Continental permote monitorizarea în timp real a anvelopelor remorcilor

În Islanda, anvelopele de iarnă nu sunt obligatorii. De la 1 noiembrie până la 14 aprilie, anvelopele trebuie să aibă o adâncime minimă a benzii de rulare de 3 mm. Lanțurile sunt interzise, deoarece pot deteriora drumurile, în schimb sunt permise anvelopele cu crampoane.

În Kosovo, autobuzele și camioanele de peste 3,5 tone trebuie să utilizeze lanțuri sau anvelope de iarnă (cu marcaj M+S) pe roțile motrice.

Regulamentele de iarnă din Elveția permit acum utilizarea de lanțuri de zăpadă pe anumite drumuri, semnalizate corespunzător.

Din aceeași categorie...

Back to top button