Cele mai puternice flote de camioane din Lituania vizează extinderea în Europa

Cele mai puternice flote de camioane din Lituania vizează extinderea în Europa
Cele mai puternice flote de camioane din Lituania au în plan să se extindă și mai mult la nivel european, principala piață vizată fiind Germania.

Conform celor mai recente date statistice BAG, Lituania a depășit Olanda în ceea ce privește cei mai mulți kilometri taxabili parcurși, și a trecut pe locul 4 în clasamentul companiilor străine care efectuază transport de marfă în Germania.

Cele mai puternice flote de camioane din Lituania vizează extinderea în Europa

Din numărul total de 19.6 miliarde de kilometri taxabili din prima jumătate a anului 2020, parcurși de camioane de peste 7.5 tone, companiile din Polonia au parcurs 16.1 %, cele din Cehia au parcurs 3.3 %, cele din România 3.1%, iar cele din Lituania au crescut la 2.9%.

Companiile din Lituania, o țară cu doar 2.9 milioane de locuitori, cu un necesar de transport marfă mult prea mic în comparație cu numărul flotelor de camioane existente, au început să investească masiv în Europa, în principal pe piața din Germania, în încercarea de a se extinde și mai mult la nivel european.

Spre exemplu, compania Transimeksa cu sediul în Vilnius tocmai a cumpărat compania germană Frölich în încercarea de a se exinde și mai mult pe cea mai competitivă piață de transport din Europa. Transimeksa are peste 600 de camioane și 800 de semiremorci. Compania ocupă poziția a treia sau a patra în Lituania, după Girteka (7.500 camioane) și Vlantana (1.500 camioane).

VEZI ȘI: Diviziunea Est/Vest: camioane goale pe drumurile europene?

Grupul Hegelmann a deschis un sediu în Kaunas unde staționează o mare pare a flotei de peste 4.000 de camioane, dintre care 700 proprietate personală.

Toate cele patru companii au anunțat planuri ambițioase pentru partea a doua din acest an și în 2021, Lituania având șanse foarte mari să ajungă pe locul 2 pe piața din Germania în ceea ce privește cota de piața în rândul companiilor străine care efectuează transport rutier de mărfuri.

Follow #infotrucker