IAAȘtiri

MAN Tattoo Trucks au fost prezentate in premiera la IAA 2014

În cadrul unui eveniment ce a marcat lansarea MAN în cadrul IAA 2014, bavarezii au expus în premieră mondială în fața gării centrale din Hanovra șase camioane parte a proiectului „MAN Tattoo Trucks“.

Cele șase MAN Tattoo Trucks au fost vopsite spectaculos sunt rezultatul unei competiții internaționale de design, ce a avut ca temă transpunerea textelor din albumul muzical a lui Peter Maffay „Wenn das so ist“ (Dacă este așa), pe un camion, în modul cel mai fascinant, de formă și culoare, sub sloganul „Pot fi realizate creații mobile din muzică? MAN poate.”

„Fiecare din cele șase camioane este unic. Suntem onorați că piesele noastre au inspirat aceste creații pe roți. Lăudăm în mod deosebit și profesioniștii smartart, care au vopsit aceste camioane“, a declarat Peter Maffay. Începând cu primăvara lui 2015, camioanele MAN Tattoo Trucks vor transporta în timpul turneelor sale întregul echipament de scenă prin toata Germania.

MAN Tattoo Trucks au fost prezentate in premiera la IAA 2014

Premiul întâi, în valoare de 10.000 Euro, a fost acordat creatorului Sebastian Bieler. Juriul a premiat cele mai bune trei creații, pentru culoare, transpunere artistică a melodiilor, efecte vizuale, creativitate și execuție tehnică.

Sebastian Bieler este născut în Dresden și a studiat pictură și artă grafică la Universitatea de Arte din Dresden. Influența puternică a artei Graffiti își face prezența în majoritatea creațiilor sale: „Eu vopsesc mașini cu ajutorul culorilor Graffiti, este însă pentru prima oară când realizez așa ceva pe un camion. Cântecul ‚Schwarze Linien‘ (Linii Negre) se potrivește perfect cu stilul liber al lucrărilor mele. Componenta de bază a activității mele de creație sunt într-adevăr liniile negre, cu toate că sunt aproape convins că Peter Maffay și-ar interpreta cu totul altfel melodia.“

Vopsirea camioanelor
În colaborare cu renumitul designer Walter Maurer, Martin Dippel și echipa sa de la smartart au vopsit camioanele MAN Tattoo Trucks într-un hangar de avioane din Fürstenfeldbruck lângă München. Vopsitorii au lucrat cu artiști Pop-Art recunoscuți pe plan mondial și la renumitele BMW Art Cars.

Designerii vopsitori au executat creațiile câștigătoare cu ajutorul vopselelor acrilice. Peste vopseaua acrilică s-a aplicat ca finisaj un lac incolor strălucitor. Câte o echipă de vopsitori profesioniști, s-a ocupat de fiecare camion, în nenumărate ore de lucru, din iulie până la jumătatea lunii septembrie. Pentru aplicarea motivelor pe camioane au fost utilizate diverse tehnici: vopsire normală cu pistol de vopsit, airbrush, tehnica de burete, tehnica de folii sau șabloane, diferite stiluri de pictură în pensulă, tehnica lazurii și Graffiti.

După IAA Hanovra, camioanele MAN Tattoo Trucks au fost expuse la MAN Truck Forum din München, unde toți vizitatorii și oaspeții vor putea admira aceste camioane unicat.

Din aceeași categorie...

Back to top button