LogisticaTop News

Centru logistic central nou Mercedes-Benz Trucks pentru piese de schimb

Mercedes-Benz Trucks va construi un nou centru logistic central pentru aprovizionarea globală cu piese de schimb, la Halberstadt, Saxony-Anhalt. Acesta va avea o funcționare neutră din punct de vedere al emisiilor de CO₂.

Datorită independenței sale, Daimler Truck își stabilește aprovizionarea globală cu piese de schimb (logistică post-vânzare) pentru Mercedes-Benz Trucks într-un mod nou și chiar mai orientat către client. Ca nucleu al aprovizionării globale cu piese de schimb, un centru logistic complet nou – așa-numitul Global Parts Center – este construit în Halberstadt, Saxonia-Anhalt.

Centru logistic central nou Mercedes-Benz Trucks pentru piese de schimb

În viitor, livrările de piese de schimb vor fi efectuate din această locație centrală, eliminând rutele de transport suplimentare și reducând timpul până când piesele sunt disponibile. Facilitatea este concepută pentru a satisface cerințele clienților Daimler Truck. Distribuitorii regionali pot fi aprovizionați direct sau pot ridica ei înșiși piesele, dacă este necesar.

Astfel, datorită furnizării rapide și complete de piese de schimb, flotele pot fi pe drum cât mai mult timp.

300.000 de repere diferite

Noul centru logistic Mercedes–Benz Trucks va livra până la 300.000 de repere diferite – de la cel mai mic șurub până la o cabină de camion completă – către aproape 3.000 de dealeri de camioane din peste 170 de țări din întreaga lume. Astfel, noul centru logistic de piese de schimb va avea o contribuție importantă la asigurarea fluxului internațional de mărfuri.

VEZI ȘI: Tevex Logistics comandă 50 de camioane electrice eActros LongHaul

Datorită unei tehnologii de depozitare și de transport de ultimă generație, toate piesele pentru autovehicule vor fi disponibile pentru a fi recuperate imediat într-un depozit automatizat cu rafturi înalte și într-un depozit automatizat de piese mici. Construcția este programată să înceapă în 2023, iar punerea în funcțiune este programată să aibă loc aproximativ trei ani mai târziu.

Noul centru logistic din Halberstadt

Aproximativ 2.600 de furnizori ai Mercedes-Benz Trucks vor livra în viitor piese de schimb către noul centru logistic. Astfel, Halberstadt va deveni inima aprovizionării mondiale cu piese de schimb pentru Mercedes-Benz Trucks. Furnizarea pieselor Fuso în Europa va fi, de asemenea, gestionată de Halberstadt în viitor.

În cadrul unui proces logistic în trei etape, noua locație va deservi aproximativ 20 de centre logistice regionale din întreaga lume – de exemplu, în diferite țări europene, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Brazilia și China – care, la rândul lor, vor aproviziona dealerii regionali cu piese.

Centru logistic central nou Mercedes-Benz Trucks pentru piese de schimb

Halberstadt nu se află doar în inima Germaniei, ci și într-o poziție ideală între numeroșii furnizori și clienți ai Daimler Trucks din Europa. Legătura de transport prin drumurile federale și autostrăzile din regiune permite, de asemenea, furnizarea rapidă a pieselor. Această locație dispune, de asemenea, de suficient spațiu pentru a opera în mod flexibil pe termen lung.

În prima etapă de extindere, noua clădire din Parcul Industrial de Est din Halberstadt va avea o suprafață brută de aproximativ 270.000 de metri pătrați, cu aproximativ 260.000 de metri pătrați de spațiu logistic.

La fața locului vor fi create până la 450 de locuri de muncă calificate. După etapele ulterioare de construcție și preluarea unor activități suplimentare în legătură cu logistica globală a pieselor de schimb, vor fi create până la 600 de locuri de muncă la fața locului.

Logistică sustenabilă a pieselor de schimb

Noul centru logistic a fost planificat de la început pentru o funcționare neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, conceptul energetic renunță complet la combustibilii fosili. Nu este nevoie nici de gaz natural, nici de petrol.

Locația va fi încălzită cu pompe de căldură electrice care aduc căldura în clădire prin intermediul sistemelor de încălzire prin pardoseală. Datorită temperaturilor scăzute ale apei de încălzire și a efectului de stocare în etajele industriale, se va obține un nivel ridicat de eficiență energetică.

Centru logistic central nou Mercedes-Benz Trucks pentru piese de schimb

În plus, se intenționează echiparea acoperișului cu sisteme fotovoltaice, care pot genera până la 13 milioane de kWh de energie electrică pe an. Aceasta reprezintă mai multă energie electrică decât cea care va fi consumată pe amplasament.

Surplusul de energie va fi pus la dispoziția altor locații Daimler Truck din Germania.

Angajații vor avea la dispoziție un număr mare de stații de încărcare pentru vehicule și biciclete electrice. Opțiuni de încărcare adecvate vor fi disponibile și pentru camioanele furnizorilor, ale căror flote vor fi treptat electrificate.

Din aceeași categorie...

Back to top button