Trailer

Centru mobil de vaccinare tractat de un Mercedes-Benz Actros

Campania anti-COVID este sprinită în districtul german Rems-Murr de un centru mobil de vaccinare bazat pe un camion Mercedes-Benz Actros.

Districtul Rems-Murr are un număr de centre industriale intens populate, dar și multe zone rurale care fac parte dintr-un parc natural. Pentru ca aceste zone izolate ale districtului să fie incluse în programul de vaccinare, Consiliul Local a apelat la un centru mobil oferit de Crucea Roșie Germania, un cabinet medical tractat de un Mercedes-Benz Actros 1848 LS.

Centru mobil de vaccinare tractat de un Mercedes-Benz Actros

Camionul de vaccinare merge acum direct la pacienții cu risc înalt, care adeseori suferă și de probleme de mobilitate. ”Proiectul este adresat exclusiv vaccinării persoanelor de peste 80 de ani. Camionul ne ajută să vaccinăm cât mai repede posibil acest segment de vârstă”, a declarat doctorul Richard Sigel, care este și consilier șef.

Camionul va opri în fiecare oraș și sat din district, planificarea rutelor luând în calcul și rapelurile. Zilnic sunt administrate până la 130 de vaccinuri. În total, camionul va permite vaccinarea mai rapidă a 5.000 de persoane de peste 80 de ani.

VEZI ȘI: Centru de vaccinare mobil amenajat într-un Setra MultiClass S 415 LE

La fel ca semiremorca, autotractorul este vopsit alb și are însemnele Crucii Roșii Germania. În plus, el este echipat cu girofare albastre, sirenă și stație radio. Camionul este propulsat de un motor OM 471 LA de 12,8 litri de ultimă generație.

Centru mobil de vaccinare tractat de un Mercedes-Benz ActrosCombinația este proiectată pentru transport pe distanțe lungi, permițând relocarea rapidă în zonele în care este nevoie de asistență medicală. Semiremorca dispune de două camere pentru tratamente și o sală de așteptare. Astfel, două persoane pot fi vaccinate simultan. Cabinetul medical mobil dispune de propriul generator și un rezervor de apă.

Autoritățile sunt dispuse să folosească experiența din acest proiect pentru a ajuta și alte districte în campaniile de vaccinare. Astfel, centrul mobil de vaccinare ar putea deveni un model și pentru alte zone din Germania.

Din aceeași categorie...

Back to top button