ȘtiriUtilitare ușoare

Investigarea internă a accidentelor a crescut siguranța dubelor Mercedes-Benz

Mercedes-Benz a reușit să crească siguranța la bordul dubelor sale, grație unui program de cercetare internă a accidentelor rutiere.

Acesta este rezultatul unei evaluări intermediare a activităților de cercetare internă a accidentelor rutiere desfășurate de către o echipă de specialiști, pe o perioadă de un an și jumătate.

Investigarea internă a accidentelor a crescut siguranța dubelor Mercedes-Benz

Unitatea de cercetare a accidentelor în care sunt implicate vehicule comerciale ușoare a fost reorganizată în vara anului 2015. Aceasta își are acum sediul la uzina Daimler din Unterturkheim. Aici, inginerii acestei echipe examinează accidentele selectate în care au fost implicate dube Mercedes-Benz. Rezultatele acestor examinări sunt trimise direct către departamentul de dezvoltare a vehiculelor, contribuind astfel la a face dubele Mercedes-Benz și mai sigure.

Analiza accidentelor reale este deosebit de utilă pentru specialiști, deoarece acestea scot la iveală mai multe situații posibile în comparație cu parametrii specifici ai testelor de siguranță efectuate pentru cercetarea și certificarea vehiculului.

De exemplu, cercetatorii accidentelor sunt în măsură să identifice dacă airbag-urile s-au declanșat conform cum este prevăzut. În plus, există, de asemenea, indicii importante în ceea ce privește proiectarea anumitor componente plecând de la o mai mare grijă privind siguranța.

Pienierul tehnologiei de siguranță a dubelor
Ca și la camioane, siguranța dubelor produse de Mercedes-Benz a jucat un rol esențial. Cele mai multe dintre sistemele de siguranță și de asistență actuale de pe piața mondială a fost introduse în pemieră de van-urile Mercedes-Benz. Cel mai recent noi standarde de siguranță includ prevenirea coliziunilor (Collision Prevention Assist), Blind Spot Assist, asistență pentru faza lungă (Highbeam Assist), sistemului de anticipare pentru protecția pasagerilor Pre-Safe, detectarea somnolenței (Attention Assist) și Adaptive ESP cu sistem de asistență a stabilității remorcii.

Fie că vorbim de Sprinter, Vito sau Citan, în variantă panel van, șasiu sau combi – toate aceste comerciale produse de Mercedes-Benz oferă la bază un nivel superior de protecție, cu numeroase elemente de siguranță incluse ca standard.

În plus, fiecare client poate crește nivelul de siguranță al van-ului său cu o serie întreagă de tehnologii de securitate și asistență adaptată domeniului său de activitate.

Cu Mercedes-Benz Vito Mixto sau avionul la cazurile investigate
Întrucât procedura de cercetare implica atât cercetarea vehiculul implicat în accident cât și a locul accidentului, unitatea de cercetare a accidentelor van-urilor din cadrul Mercedes-Benz are în dotare un Mercedes-Benz Vito Mixto, care oferă suficient spațiu pentru toate echipamentele necesare.

Spațiul de marfă este separat de cel al pasagerilor printr-un perete despărțitor. Acesta poate acomoda tot ce este necesar pentru analiza accidentelor, de la o roată de măsurare a distanțelor și veste de siguranță până la aparatură foto și clinometru, un instrument de măsură a unghiul de înclinare al stratelor geologice sau al suprafeței Pământului cu un plan orizontal.

În cazul în care este necesară deplasarea cu avionul la anumite cazuri, echipa poate călători cu scule gata ambalate și stivuite împreună pentru a facilita verificarea rapidă la aeroport.

În viitor, în cadrul strategiei mondiale de cercetare a accidentelor în care sunt implicate dube, este planificat ca această unitate să-și extindă activitatea de analiza a cercetatorilor pe alte segmente – de exemplu, pentru vehiculele echipate cu volan pe dreapta sau modele de pe piața nord americană.

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button