Cerere de transport în creștere în al treilea semestru din 2018, anunță TIMOCOM

Cerere de transport în creștere în al treilea semestru din 2018, anunță TIMOCOM
În al treilea trimestru din 2018, economia în plină expansiune din zona Euro a continuat să genereze un exces de cereri de oferte pentru capacitatea de transport pe piață.

Între iulie și august 2018, în medie, pe cea mai mare platformă europeană de transport, care face parte din sistemul Smart Logistics al TIMOCOM, pentru 71 de oferte de transport de marfă au venit 29 oferte de spații de încărcare.

Cerere de transport în creștere în al treilea semestru din 2018, anunță TIMOCOM

Cererile pentru spațiile de încărcare nu au scăzut mult în lunile de vară“, declară Gunnar Gburek, purtătorul de cuvânt al TIMOCOM.

În comparație cu aceeași perioadă din 2017, situația era aproape la fel, în timp ce al treilea trimestru din 2016 a fost chiar mai echilibrat, având un raport de 55:45.

Mai mult de 40 de milioane de oferte de transport și marfă
În al treilea trimestru din 2018, cei aproximativ 127.000 de utilizatori ai platformei, la nivel european, au publicat în total mai mult de 40 de milioane de oferte de marfă și de transport.

Numărul de oferte de transport (aprox. 33.5 milioane) a depășit considerabil numărul de oferte de capacitatea de transport (aprox. 7 milioane), raportul fiind de 83:17.

„În vara acestui an nu s-a simțit nicio perioadă de regres“, a comentat Gburek cifrele văzute.

VEZI ȘI: Noul Sprinter furgon costă 46.272 de euro în Germania

În decembrie a început sezonul, astfel că ne putem aștepta la un exces de cereri de oferte pentru capacitatea de transport pe piață. Astfel, „toamna caldă” pentru logistică a început deja.

Lipsa șoferilor este cauza principală a blocajelor de livrare
Principala cauză a blocajelor de livrare chiar și în perioada de „boom” este lipsa șoferilor.

Pentru a crea capacități de încărcare în timp util, camioanele existente ar trebui să fie folosite chiar mai bine și să fie evitate cât mai mult posibil cursele fără încărcătură.

Creșterea productivității ar putea fi posibilă și prin evitarea aglomerației pe șosele și pe rampele de încărcare, reducând astfel timpii de așteptare pentru șoferii.

Datele folosite sunt datele barometrului de transport Smart Logistics System de la TIMOCOM, infrastructura IT pentru lumea logisticii digitale, unde sunt publicate zilnic, până la 750.000 de oferte de capacități de transport și mărfuri de transportat.

Follow #infotrucker