Bus

Cerere pentru autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro și din alte state europene

Primele autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro circulă de câteva luni în orașele Hamburg și Heidelberg din Germania.

Dar conform producătorului din german, în perioada imediat următoare, și mai multe exemplare eCitaro vor ajunge în orașele din Germania.

Cerere pentru autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro și din alte state europene

Mai mult decât atât, Mercedes-Benz anunță că a primit o serie de comenzi pentru eCitaro și din alte state europene. Modelul eCitaro este asamblat în serie în cadrul fabricii din Mannheim.

Simultan cu noile livrări programate pentru orașele din Geermania, mai multe exemplare vor fi livrate și către partenerii din Luxemburg, Franța și Polonia. Conform reprezentanților Mercedes-Benz, noile eCitaro vor fi integrate la nivelul ruterlor de transport public local.

Avantajele autobuzelor electrice: prietenoase cu mediul, zero emisii și silențioase. Aceste aspecte au o importanță majoră pentru dezvoltarea planurilor de menținere a calității aerului în multe orașe și regiuni. Dar aceste calități vin cu costuri suplimentare mai mari: transportatorii trebuie să investească ceva mai mult atât pentru achiziționarea vehiculelor, cât și pentru dezvoltarea infrastructurii necesare.

Ca orice producător important de vehicule electrice, Mercedes-Benz a dezvoltat și două programe speciale pentru a venit în ajutorul clienților: eMobility Consulting și Omniplus, oferind astfel consultanță individuală, servicii și instruire în rândul companiilor care sunt pregătite să facă această tranziție.

VEZI ȘI: Parcările de camioane din Marea Britanie pot fi rezervate și plătite folosind Truck Parking Europe

Autobuzele electrice dezvoltate de Mercedes-Benz sunt echipate cu un pachet de baterii cu o capacitate totală de 243 kWh și cu motoare electrice montate în apropierea butucilor roților. Managementul de control termic optimizat până la ultimul detaliu, cu sistem de răcire a bateriilor, aerul condiționat cu pompă termică și componente conectate sunt elemente de referință în lumea construcțiilor de autobuze.

Totodată, noile eCitaro sunt echipate și cu o serie de sisteme avansate de siguranță.

Din aceeași categorie...

Back to top button