Cereri record pentru sistemul Sideguard Assist de la Mercedes-Benz Trucks

Cereri record pentru sistemul Sideguard Assist de la Mercedes-Benz Trucks
Tot mai multe flote aleg să-și echipeze camioanele Mercedes-Benz cu sistemul Sideguard Assist, a cărui tehnologie va fi îmbunătățită cu o nouă versiune în vara lui 2021.

Să conduci un camion în traficul orașului, uneori pe drumuri înguste și cu intersecții confuze este o provocare pentru mulți șoferi profesioniști. Iar când vine vorba de manevrele de virare scurte, mai ales la dreapta, situația devine și mai complicată din cauza vizibilității. În astfel de momente, Sideguard Assist de la Mercedes-Benz te poate ajuta.

Cereri record pentru sistemul Sideguard Assist de la Mercedes-Benz Trucks

Mulțumită unui proces în mai multe etape care constă în semnale vizuale și sonore pentru a avertiza șoferul de bicicliști, oameni pe scutere sau pietoni aflați în zona de monitozare a radarului de pe partea copilotului.

Începând cu 2016, Sideguard Assist (S1R) a fost disponibil din fabrică (complet integrat în arhitectura vehiculului) pentru multe modele din seriile Actros, Arocs sau Econic și, din 2019, poate fi, de asemenea, adaptat la numeroase modele ale aceluiași model de serie.

„Suntem încântați că tot mai mulți clienți îți pun încrederea în sistemul nostru care le oferă șoferilor un plus de siguranță. Pe majoritatea piețelor europene observăm o tendință de creștere a comenzilor pentru acest sistem. Cea mai mare cerere în acest an a venit din Germania și Elveția, unde aproximativ 85% dintre modelele Actros sunt comandate cu acest sistem”, a declarat Andreas von Wallfeld, directorul de marketing, vânzări și servicii Mercedes-Benz Trucks.

VEZI ȘI: Holcim operează trei autobetoniere electrice Futuricum Concrete 40E

Din iunie 2021, Mercedes-Benz Trucks va introduce Active Sideguard Assist (ASGA), un alt sistem de asistență pentru siguranță care poate salva viața: marca este primul producător care oferă un așa-zis asistent la virare care vine ca o îmbunătățire a vechiului Sideguard Assist.

Acesta va putea detecta bicicliști staționari sau în mișcare, scutere și pietoni până la o viteză de 20 km/h. În aceste condiții, camionul va frâna automat în caz de detecție.

Cereri record pentru sistemul Sideguard Assist de la Mercedes-Benz Trucks

Follow #infotrucker