ȘtiriTop News

Cererile pentru subvenția la motorină pot fi depuse după 27 iunie

ARR a anunțat că începând cu data de 27 iunie 2022 va pune la dispoziția operatorilor de transport sistemul informatizat pentru cererile pentru subvenția la motorină.

Depunerea cererilor de compensare și a documentelor însoțitoare se va realiza strict prin intermediul sistemului informatizat.

Cererile pentru subvenția la motorină pot fi depuse după 27 iunie

Pentru eficientizarea procedurilor și încadrarea în termenele prevăzute de legislația în vigoare (HG nr. 667/2022), va exista un calendar strict de înregistrare și depunere a cererilor:

  • 27 Iunie – 1 Iulie: Înregistrarea în aplicație prin crearea conturilor de acces;
  • 1 Iulie – 15 iulie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul II din anul 2022;
  • 1 Octombrie – 15 Octombrie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul III din anul 2022;
  • 1 Octombrie – 1 decembrie: Depunerea cererilor de compensare pentru trimestrul IV din anul 2022.

Depunerea cererilor se realizează doar în termenele menționate mai sus. Ulterior datelor limită de depunere, sistemul informatic nu va permite depunerea altor cereri sau documente.

VEZI ȘI: Motorina este cu peste 16 cenți mai scumpă dimineața decât seara, în Germania

Pentru a putea beneficia de măsura ajutorului de stat, potrivit informării transmise de către Ministerul Finanțelor cu nr. 585537/22.06.2022, operatorii de transport au obligația deschiderii contului de forma 50.70.93 „Disponibil al operatorilor economici pentru compensarea creșterii prețului la combustibil, conform H.G. nr. 667/2022” la unitatea trezoreriei statului în a cărei rază își are domiciliul fiscal operatorul de transport.

Guvernul României a anunțat la mijlocul lunii aprilie o subvenție de 50 de bani pe litrul de motorină pentru companiile de transport care alimentează în țară.

Transportatorii, prin intermediul UNTRR, au atras atenția că această măsură este insuficientă în raport cu mărime și nevoile industriei. Potrivit UNTRR, bugetul anunțat pentru schema de ajutor este de 8-9 ori mai mic decât necesarul pieței.

Din aceeași categorie...

Back to top button