Știri

Cetăţeni români reținuţi în Timiș pentru trafic de migranți

Polițiștii de frontieră din Timiș au reținut trei cetățeni români pentru trafic de migranți, aceștia ajutând mai mulți cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera.

Marți, 26 mai 2020, poliţiştii de frontieră din Timiș au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Cetăţeni români reținuţi în Timiș pentru trafic de migranți

Astfel, în jurul orei 01.00, aceştia au identificat pe raza localităţii Bacova – jud. Timiş o autoutilitară condusă de un cetăţean român, în vârstă de 59 de ani, având ca pasager un alt cetăţean român, proprietarul mijlocului de transport, în vârstă de 50 de ani, ambii domiciliaţi în jud. Timiş.

În compartimentul marfă al mijlocului de transport au fost descoperiţi 12 cetățeni străini, toţi bărbaţi, care nu aveau documente de identitate asupra lor. La faţa locului a fost solicitată intervenţia unui echipaj medical, care a efectuat triajul epidemiologic, după care, împreună cu cei doi cetățeni români, au fost conduși la sediul poliției din Bacova.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cetăţenii străini sunt 11 egipteni şi un sirian, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că cei doi cetățeni români, aveau rol de călăuze şi intenţionau să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

VEZI ȘI: Aproximativ 50 kg heroină descoperite în cabina unui camion la PTF Calafat

Totodată, în urma extinderii verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a depistat şi reţinut organizatorul transportului, un cetăţean român, în vârstă de 33 ani, domiciliat în jud. Timiş.

Cei trei urmau să primească sume de bani cuprinse între 200 – 1000 euro pentru transportul fiecărui cetăţean străin.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei 12 de cetățeni străini.

De asemenea, cei trei români sunt cercetaţi pentru infracţiunea de trafic şi complicitate la trafic de migranţi, fiind reținuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă

Din aceeași categorie...

Back to top button