Știri

CGT reacționează la acuzațiile lui Manuel Valls

Prim-ministrul francez acuză sindicatul CGT ca fiind responsabil pentru violențele care au avut loc în paralel cu demonstrația națională din 14 iunie de la Paris împotriva proiectului legii muncii El Khomri.

În cadrul unui comunicat postat pe Facebook, CGT reamintește prim ministru francez faptul că, mobilizarea generală a fost organizată de CGT, alături de alte șapte sindicate ale muncitorilor și tinerilor, care, timp de 4 luni, au solicitat guvernului de la Paris retragerea proiectului legii El Khomri.

De altfel, cel mai mare sindicat din Franța a făcut plângere la Parchetul din Paris în urma violențelor provocate de huliganii care nu aveau nicio legătură cu protestatarii. Manuel Valls nu poate ignora responsabilitatea primară a autorităților publice de a asigura securitatea și ordinea, se mai specifică în comunicat.

CGT reacționează la acuzațiile lui Manuel Valls

CGT subliniază faptul că militanții săi au protestat calm, organizatorii mitingului luând măsurile necesare pentru a asigura siguranța participanților la masivul protest din 14 iunie.

Luând în considerare informațiile furnizate de serviciile Prefecturii din Paris, sindicatele au decis să nu treacă pe traseul planificat, în ciuda frustrării legitime din rândul participanților, tocmai pentru nu-i expune pe aceștia mai mult la violențele și incidentele generate de elemente externe.

VEZI ȘI: UE alocă 6.7 miliarde euro pentru infrastructura de transport

De asemenea, CGT dorește să reamintească prim ministru Manuel Valls că este în responsabilitatea sa să asigure securitatea în interiorul și în jurul stadioanele acolo unde se joacă meciurile EURO 2016, nu este responsabilitatea demonstranților să asigure securitatea demonstrațiilor autorizate de Prefectura poliției.

În același comunicat se mai precizează că, amenințările de interzicere a demonstrațiilor reprezintă un semn că guvernul francez a scăpat de sub control situația.

Decât să caute probe incriminatorii împotiva CGT, sindicatul îi recomandă lui Manuel Valls să asculte majoritatea cetățenilor care au ieșit în stradă pentru a respinge proiectul legii El Khomri.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button