Știri

CGT și FO fac apel la transportatorii rutieri să intre în grevă

CGT și FO fac apel la transportatorii rutieri să intre în grevă începând cu data de 25 septembrie, în semn de protest față de proiectul de reformă a muncii.

În opinia celor două federații sindicale, reforma Codului Muncii va crește dumpingul social între companii și speră să obțină retragerea proiectului propus de Myriam El Khomri, ministrul muncii, formării profesionale și dialogului social.

CGT și FO fac apel la transportatorii rutieri să intre în grevă

Așa cum s-a întâmplat și în trecut, protestele vor avea drept țintă depozitele de combustibil,  astfel că va fi o grevă care va avea consecințe foarte concrete asupra economiei franceze.

VEZI ȘI: DVSA va amenda efectuarea repausului săptămânal normal în camion

Pe de altă parte, FNTR, cea mai mare uniune a transportatorilor rutieri din Franța, spune că greva pe care sindicatele vor s-o organizeze vizează reforma legii muncii, nu sectorul transportului de mărfuri în special și regretă că sindicatele se folosesc de ramura lor din transport pentru a împiedica activitatea companiilor de transport în misiunea lor strategică de aprovizionare a teritoriului francez

Totuși, se pare că întâlnirea din 15 septembrie 2017 privind negocierile sociale în desfășurare dintre patronat și sindicate s-au desfășurat într-un climat pozitiv și constructiv.

Reforma muncii a fost prezentată de El Khomri pe 31 august 2017, fiind considerată “doar un proiect ideologic care atacă drepturile lucrătorilor”.

Din aceeași categorie...

Back to top button