Tehnologie

CharIN a lansat oficial sistemul de încărcare Megawatt (MCS)

Inițiativa CharIN, formată din cei mai mari producători auto din lume, a lansat oficial sistemul de încărcare Megawatt (MCS) pentru vehicule grele.

MCS a fost dezvoltat timp de aproximativ 4 ani, de când CharIN a înființat o echipă pentru încărcarea vehiculelor comerciale grele. Acum, după completarea fazei de dezvoltare și testare, un prototip MCS a făcut o demonstrație cu un încărcător Alpitronic și un camion electric Scania, care a putut să fie încărcat la o putere de peste 1 MW.

CharIN a lansat oficial sistemul de încărcare Megawatt (MCS)

Potrivit site-ului CharIN, sistemul de încărcare Megawatt (MCS) este proiectat pentru un curent maxim de 3.000 de amperi (3 kA) și tensiuni de până la 1.250 V, având un potențial maxim pentru puterea de vârf de 3.750 kW (3,75 MW).

În prezent, cele mai rapide stații de încărcare, de curent continuu și cu conector CCS Combo, sunt capabile să încarce bateriile cu 350-500 kW. Conectorul CCS Combo a fost și baza dezvoltării MCS, care are o formă triunghiulară.CharIN a lansat oficial sistemul de încărcare Megawatt (MCS)

CharIN spune că MCS are specificațiile necesare pentru a deveni un standard global pentru camioanele și autobuzele grele, dar și pentru alte industrii, inclusiv transportul naval și aerian, minerit și agricultură.

VEZI ȘI: Test Mercedes-Benz eActros 300: Întâlnire cu viitorul

Publicarea standardului MCS final este așteptată în 2024. Totuși, începând din acest an, membrii CharIN vor prezenta vehicule electrice care dispun de tehnologia MCS. Pe lângă standardizarea conectorului, MCS va uniformiza și poziția prizei de încărcare, în partea stânga față a camioanelor, pentru a simplifica arhitectura infrastructurii de încărcare.

În Germania, membrii CharIN testează deja MCS în operațiuni, în cadrul proiectului HoLa. Este de așteptat ca, în viitor, MCS să fie disponibil opțional cu sistem de conectare automată. O altă caracteristică interesantă este capabilitatea de încărcare bidirecțională. Astfel, un camion sau autobuz electric va putea fi folosit și ca sursă mobilă de energie.CharIN a lansat oficial sistemul de încărcare Megawatt (MCS)

Din aceeași categorie...

Back to top button