Logistica

CHEP, parteneriat cu HENKEL și CAPSA FOOD pentru reducerea emisiilor

HENKEL și CAPSA FOOD vor reduce numărul de kilometri parcurși fără încărcătură și emisiile de carbon datorită soluțiilor de transport colaborativ ale CHEP. Cele două companii vor împărți o remorcă dublă pe o rută comună, economisind până la 115 tone de emisii de CO2 pe an.

CHEP, compania specializată în soluții care acoperă întregul lanț de aprovizionare în sectoarele FMCG și retail, a organizat un proiect de colaborare în domeniul transportului între compania globală de produse chimice și bunuri de consum Henkel și CAPSA FOOD, lider pe piața de produse lactate din Spania.

CHEP, parteneriat cu HENKEL și CAPSA FOOD pentru reducerea emisiilor

Proiectul face parte din programul de optimizare logistică Collaborative Transport Solutions al CHEP, prin care se combină vizibilitatea unică pe care o are compania asupra a milioane de deplasări efectuate de clienții săi cu puterea oferită de ”Big Data”, pentru a identifica sinergiile și oportunitățile de punere în comun a transportului atât între clienți, cât și cu CHEP. Programul se derulează de șase ani și implică peste 220 dintre clienții CHEP din Europa.

VEZI ȘI: Gebrüder Weiss, creștere de 123% a numărului de livrări la domiciliu în România

În acest caz, transportul este pus în comun prin intermediul unei combinații cu două remorci standard, de 31,75 metri lungime. Vehiculul are potențialul de a reduce emisiile de CO2 între 25% și 30% per deplasare, comparativ cu același transport de marfă efectuat cu camioane tradiționale.

Henkel și CAPSA FOOD vor împărți vehiculul pentru trei curse dus-întors pe săptămână efectuate pe ruta dintre Madrid și Catalonia. La dus, remorcile sunt umplute cu produsele unei companii, iar la retur cu produsele celeilalte companii. Cu o capacitate de 66 de spații pentru paleți de dimensiuni europene și 48 de tone, remorca dublă poate reduce numărul de kilometri parcurși fără încărcătură cu 250.000 pe an, ceea ce reprezintă o reducere a CO2 emis în atmosferă cu aproximativ 115 tone.

Din aceeași categorie...

Back to top button