ȘtiriTehnologie

China face pași înainte în dezvoltarea camioanelor autonome

Chinezii de la Trunk.Tech fac pași înainte în dezvoltarea camioanelor autonome prin intermediul americanilor de la Velodyne Lidar.

China Beijing Trunk Technology, cunoscută și sub numele de Trunk.Tech a încheiat un parteneriat strategic cu americanii de la Velodyne Lidar, în vederea dezvoltării camioanelor autonome.

China face pași înainte în dezvoltarea camioanelor autonome

Cele două companii vor colabora pentru dezvoltarea și producția camioanelor autonome, pentru vânzarea pe piața chineză.

Trunk.Tech este prima companie chineză care a dezvoltat vehicule comerciale grele echipate cu tehnologie autonomă Nivel 4 SAE, bazată pe propriile sisteme hardware și software, și vrea să utilizeze senzorii Velodyne.

”Acești senzori, combinați cu algoritmii noștri de fuziune multisenzor, permit camioanelor să realizeze o detecție în timp real de înaltă precizie, cu rază lungă de acțiune, pentru a sprijini conducerea autonomă în medii rutiere complexe”, spune Zhang TianLei, CEO Trunk.Tech.

Velodyne folosește tehnologia lidar, care utilizează laser în loc de unde radio, așa cum face radarul tradițional, pentru a detecta distanța față de un obiect. Această tehnologie este utilizată în diverse discipline, cum ar fi geologia, seismologia, teledetecția și fizica atmosferică.

VEZI ȘI: Noul MAN TGX a obținut rezultate bune în două teste comparative la nivel european

Trunk.Tech a încorporat tehnologia lidar pe zeci de camioane fără șofer care funcționează autonom în porturile chinezești 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, 365 de zile pe an, pentru a sprijini operațiunile. Compania efectuează teste practice pe unele drumuri din China, după ce a obținut autorizația de a face acest lucru în 2018.

De asemenea, Trunk.Tech construiește activ un ecosistem logistic inteligent pentru a sprijini transportul autonom în China. Ecosistemul include Trunk.Tech și Bosch Group în cadrul unui terminalul de camioane fără șofer.

Din aceeași categorie...

Back to top button