Stiai ca

China: Vânzările de camioane diesel, depășite de cele cu gaz

În primele 4 luni din 2024, vânzările de camioane diesel din China au fost depășite de cele cu gaz, care au ajuns la o cotă de piață de 67%.

Companiile de transport din China renunță treptat la camioanele diesel, dar nu pentru a le înlocui cu camioane electrice, ci cu unele alimentate cu gaz natural.

În primele 4 luni din acest an, piața chineză de autotractoare noi a totalizat 103.000 de unități, în scădere infimă (-0,87%) față de aceeași perioadă din 2023. În schimb, structura pieței s-a schimbat foarte mult: vânzările de camioane diesel s-au prăbușit, în timp ce modelele LNG și CNG au avut livrări record, în creștere cu 143%.

Camioanele alimentate cu gaz erau deja foarte populare în China, dar în primele 4 luni ale acestui an au ajuns la o cotă de piață de 67% (aproximativ 69.000 de unități livrate), depășind în premieră la popularitate camioanele diesel.

VEZI ȘI: Camioanele LNG revin la modă în 2024

Mai mulți factori au contribuit la această creștere de popularitate. În primul rând, China dispune de o sursă foarte ieftină de gaz, datorită importurilor masive din Rusia, interzise în majoritatea țărilor globului.

În al doilea rând, regulamentele chinezești privind lungimile vehiculelor și transportul de carburant sunt mult mai permisive decât în Europa. Astfel, producătorii chinezi pot oferi camioane cu rezervoare de gaz foarte mari, care duc autonomia și la câteva mii de kilometri.

Din aceeași categorie...

Back to top button