Stiai ca

Chinezii au inventat volanul de camion dreptunghiular

Producătorul chinez Chenglong a prezentat modelul H7 600, un camion care se remarcă cu multe elemente moderne, dar și cu volanul dreptunghiular.

Se spune despre chinezi că sunt în stare să copieze orice, dar câteodată vin cu inovații care uimesc totată lumea, nu neapărat la capitolul utilitate. Este și cazul noului Chenglong H7, camion bazat pe o cabină Renault Premium modernizată, care vine cu un volan complet nou în lumea camioanelor.

Chinezii au inventat volanul de camion dreptunghiular

Volanul aproape dreptunghiular are patru laturi teșite, amintind mai degrabă de cel al bolizilor de Formula 1. În plus, acesta este și multifuncțional. Astfel, plasticele negre lucioase din lateralele și partea de jos a volanului sunt de fapt suprafețe tactile care, după pornirea motorului, ajută la operarea mai multor funcții, de la cruise control la aer condiționat, conexiunea cu telefonul și încălzirea scaunelor.Chinezii au inventat volanul de camion dreptunghiular

După cum ați putut vedea în imaginile din interior, cabina dispune de monitoare, deci și de camere video în locul oglinzilor. După modelul DAF, există și o cameră pentru colțul cabinei cu monitor separat, dar montat foarte jos, imediat deasupra bordului.Chinezii au inventat volanul de camion dreptunghiular

VEZI ȘI: Provocări și distracție pentru șoferi la Romanian PRO Driver Competition 2022

Bordul mai are și alte elemente moderne, precum un ecran multimedia cu diagonală de 10 inchi și frână de parcare controlată electronic. Șoferul se bucură de un pat cu lățime de 100 cm în partea centrală, dar și de un motor Cummins de 13,5 litri Euro 6 de 600 CP.

Cutia automatizată cu 12 viteze este produsă de americanii de la Eaton, iar retarderul vine de la compania germană Voith. În rest, deși modernizată, cabina păstrează multe elemente de la Renault Premium, precum forma ușilor, a ferestrelor și a podelei și panourile ușilor.

Din aceeași categorie...

Back to top button