Camioane

BYD vrea să lanseze un camion electric de 19 tone în Europa

BYD, unul dintre cei mai mari producători auto din lume, vrea să lanseze pe piața din Europa, până la finalul lui 2020, un camion de 19 tone, unul de 7.5 tone și o autoutilitară, toate electrice.

Chiar dacă este unul din cei mai mari producători auto din lume, BYD este prezent pe piața din Europa doar cu segmentul său de autobuze elecrice, însă producătorul chinez plănuiește să înceapă o adevărată ofensivă în viitorul apropiat în segmentul vehiculelor comerciale de marfă.

BYD vrea să lanseze un camion electric de 19 tone în Europa

Chinezii nu au oferit foarte multe detalii, însă au precizat că ofensiva europeană ar urma să înceapă în Norvegia, țara cu cele mai multe vehicule electrice din Europa, împreună cu SUV-ul electric compact Tang EV600. Acesta are o baterie de 82.8 kWh, ceea ce se traduce printr-o autonomie de până la 520 de kilometri (conform vechiul standard NEDC).

VEZI ȘI: Oakley Supremacy 6, o autorulotă de lux pentru transportul cailor

În același timp, BYD a confirmat că până la finalul anului, va introduce pe piața europeană o autoutilitară de până în 3.5 tone, un camion ușor de 7.5 tone și un camion pentru distribuție regională de 19 tone.

Toate vehiculele comerciale anunțate de BYD vor fi echipate exclusiv cu sisteme electrice de propulsie. Până în acest moment, constructorul din China a fost prezent în Europa în sectorul dedicat autobuzelor.

BYD vrea să lanseze un camion electric de 19 tone în Europa

Din aceeași categorie...

Back to top button